Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi
4 orta boy lahana yaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 orta boy kase kavurma
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Reyhan
Tuz
Lahana yapraklarının damar kısımları alınır. Kalan yapraklar ince ince kıyılır. Kaynar suda biraz bekletilip süzdürülür. Soğan yemeklik doğranır. Sıvı yağ ile kavrulur. Lahanalar eklenerek karıştırılır. Reyhan, pul biber, tuz, iki su bardağı kaynar su ilave edilir. Kaynayınca altı kısılır. Suyunu çekince ocak kapatılır. Başka bir kapta tereyağı eritilip kızdırılır. Pilavın üzerine dökülerek kapağı kapatılır. Demlenmeye bırakılır.
Not: Kış aylarında, kavurma ve saklamaya uygun sebzeler çeşitli yemeklerde bir araya gelir. Bunlardan biri de kavurmalı lahana pilavıdır. Lahana, uygun koşullarda uzun süre taze olarak saklanabileceği gibi, turşusu da yapılabilir.
|