Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kavurmalı Sac Gömesi (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kavurmalı Sac Gömesi (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167668
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamuru için:
500 gr un
1 tatlı kağı tuz
1 çay kaşığı yaş maya
Su
İçi İçin:
400 gr kavurma
4 adet büyük boy Kuru soğan
1 çay bardağı İnce bulgur
Karabiber
Pul biber
Yağlamak için:
Tereyağı

Bir yoğurma kabına un, tuz, su ve maya eklenir.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur nemli bir bezle kapatılarak 15 -20 dk dinlendirilir.
İç harcı için, soğanlar yemeklik olarak doğranır.
Bir kapta ince bulgur sıcak su ile ıslatılmaya bırakılır.
Islanıp şişen bulgur kavurma ve doğranmış soğan ile kavrularak iç harç hazırlanır.
İsteğe bağlı olarak iç harca karabiber ve pul biber de eklenebilir.
Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak yufka açılır.
Açılan yufkalardan 1 adet alınır ve üzeri tereyağı ile yağlanır.
Yağlanan yufkanın üzerine 2. kat yufka serilir üzeri yağlanır ve iç harcı koyulur.
İç harcı koyulan yufkaların üstüne arası yağlanmış 2 kat daha yufka serilir.
4 kat olan yufkaların üzerine tekrar kalan iç harç koyulur.
İç harç koyulan 4.kat yufkanın üzerine üzeri yağlanan 2 kat daha yufka serilir.
6 kattan oluşan yufkaların kenarları el ile kıvrılır ve ocak sacında kısık ateşte pişirilir. Pişen patilalar sıcak iken üzerine tereyağı sürülür ve servis edilir.







Kavurmalı Sac Gömesi (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Kavurmalı Sac Gömesi (Elazığ) 391 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort