Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamuru için:
500 gr un
1 tatlı kağı tuz
1 çay kaşığı yaş maya
Su
İçi İçin:
400 gr kavurma
4 adet büyük boy Kuru soğan
1 çay bardağı İnce bulgur
Karabiber
Pul biber
Yağlamak için:
Tereyağı
Bir yoğurma kabına un, tuz, su ve maya eklenir.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur nemli bir bezle kapatılarak 15 -20 dk dinlendirilir.
İç harcı için, soğanlar yemeklik olarak doğranır.
Bir kapta ince bulgur sıcak su ile ıslatılmaya bırakılır.
Islanıp şişen bulgur kavurma ve doğranmış soğan ile kavrularak iç harç hazırlanır.
İsteğe bağlı olarak iç harca karabiber ve pul biber de eklenebilir.
Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak yufka açılır.
Açılan yufkalardan 1 adet alınır ve üzeri tereyağı ile yağlanır.
Yağlanan yufkanın üzerine 2. kat yufka serilir üzeri yağlanır ve iç harcı koyulur.
İç harcı koyulan yufkaların üstüne arası yağlanmış 2 kat daha yufka serilir.
4 kat olan yufkaların üzerine tekrar kalan iç harç koyulur.
İç harç koyulan 4.kat yufkanın üzerine üzeri yağlanan 2 kat daha yufka serilir.
6 kattan oluşan yufkaların kenarları el ile kıvrılır ve ocak sacında kısık ateşte pişirilir. Pişen patilalar sıcak iken üzerine tereyağı sürülür ve servis edilir.
|