|
Kavurmalı ve Sebzeli Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111223
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Et Bulyon
2 Bardak Baldo Pirinç
3 Bardak Sıcak Su
1 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
3 Yemek Kaşığı Tel Şehriye
200g Kavurma
1 Adet Limon
2 Diş Sarımsak
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Demet Ispanak
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin.
15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin.
Şehriyeleri tahta kaşık yardımı ile renk alana kadar yağda kavurun.
İnce doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Ufak küpler halinde doğradığınız kavurmayı ilave edin.
Kavurmanın üzerine karabiberi ve pirinçleri ekleyin.
2 tablet Knorr Et Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin ve pilavın altını kısarak 20 dakika pişmesini bekleyin.
Tencereyi ateşten alın ve kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.
İyice yıkadığınız ıspanağı ince ince doğrayın ve sıcak pilavınızın içine tahta kaşıkla yedirip servis edin.
|
|