|
Taze Kayısı Kompostosu |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12067
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2007
32,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo olmuş ama ezik olmayan kayısı,
3 bardak su,
2 bardak toz şekeri.
Olgun, ama ezik olmayan kayısıların her bir yanını derince olmak üzere iğnelemeli. Sonra bunları derince bir kaba koymalı. Üstlerine üç bardak kaynar su dökmeli ve tencerenin kapağını örttükten sonra su iyice soğuyuncaya kadar bu kabı bir kenarda tutmalı.
Su iyice soğuyunca kevgirle kayısıları tencereden çıkarıp bir tabağa yerleştirmeli. Sonra bu suya iki bardak şekeri katıp tencereyi ateşe oturtmalı. Karıştırarak şekeri erittikten sonra buna tabağa alınan kayısıları katmalı. Şurup kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten indirmeli ve kapağını açmadan bir kenarda soğumaya bırakmalı.
Tencere iyice soğuyunca kompostoyu tekrar ateşe oturtmalı ve kapaksız olarak bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip gene soğumaya bırakmalı. Komposto iyice soğuyunca kâselere veya çukur tabaklara bölmeli ve böylece servis yapmalı. Bu biçimde pişirilen kayısı kompostolarında kayısılar pişmemiş gibi taze dururlar.
|
Taze Kayısı Kompostosu |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10832
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
5,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg az olgun kayısı
4 bardak su
1+3/4 su bardağı tozşeker
Bir tencereye iyice yıkanmış kayısılar, su ve tozşeker konur. Tencere kuvvetli bir ateşe oturtulup kayısılar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kayısılar yumuşayınca tencere ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Sonra komposto kâselere ve çukur tabaklara boşaltılıp servis yapılır.
ML® Kayısı Kompostosu (görsel)
|
Taze Kayısı Kompostosu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36736
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram az olmuş kayısı
1000 gram su (4 bardak)
420 gram toz şekeri (1.3/4 bardak)
Bir tencereye az olmuş ve yıkanmış 1000 gram kayısı , 4 bardak su ile 1.3/4 bardak da toz şekeri koyara kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları kuvvetlice ateşte pişirmelidir. Kayısılar yumuşayınca tencereyi ateşten alarak, iyice soğumaya bırakmalı sonra da kompostoyu tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Taze Kayısı Kompostosu |
|
kumbara
Aşçı
Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24017
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze kayısı
3 bardak su
2 bardak şeker
Ezik olmayan 1 kilo kayısı ortadan ayırıp ikiye bölünür. Yıkayıp bir tencereye koyup şekeri ve suyu da ilave ederek kapağı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
|
Kayısı Kompostosu |
|
aydagül
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57264
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
1,5 kilo su (kaynarken, buharlaşarak bir kilo kalır.)
Evvelâ, yıkanmış kayısıların çekirdekleri çıkarılırken bir tencerede, şeker eritilir. Kayısılar da içine konularak kaynatılır. Ara sıra köpüğü alınıp atılır. Kayısılar pişip yumuşayınca indirilir. Arzuya göre, şekeri fazla gelirse su katılarak içilir.
|
Kayısı Kompostosu |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8159
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 adet orta boy kayısı
2 bardak su
25 adet kesme şeker
Bir kap içinde üç bardak su ile şeker kaynatılır. Kayısılar yıkandıktan sonra çekirdeği bir telle sapından itilir. Diğer taraftan çıkarılır. Soğuk suya atılır. Tamamlandıktan sonra kaynamış şekerli suya konur. Ağır ağır bir iki taşım kaynar kaynamaz ateşten alınır.
ML® Kayısı Kompostosu için tıklayın
|
KAYISI KOMPOSTOSU |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21339
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kayısı
1,5 su bardağı şeker
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz. Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız. Kayısıları 4-5 kere bol su ile yıkayıp ortadan ikiye yararak çekirdeklerini çıkarınız. Şuruba atıp şeklini bozmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
Kayısı Kompostosu |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15947
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. küçük taneli kayısı
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Su ve şeker bir tencereye aktarılır, orta ateşe yerleştirilir, kaynamaya başlayınca çekirdekleri çıkartılmış kayısılar atılır, yaklaşık 10 dakika kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutularak servise sunulur.
|
Kayısı Kompostosu |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57984
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
750 gr. taze kayısı
400 gr. su
300 gr. toz şeker
Temiz bir kabın içine şeker ile suyu koyup bir kere kaynatınız. Sonra kayısıları yıkayıp susuz olarak ilâve ediniz. 4 dakika kaynatarak ateşten alınız. Soğutup servis ediniz.
Not: Kayısıların çekirdeklerini çıkarırsanız yalnız bir dakika kaynatıp ateşten alınız. Çekirdeklerini kırıp içersindeki bademleri kompostonun üzerine serpiniz
|
Kayısı Kompostosu |
|
yunusdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2007
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20095
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. orta sertlikte kayısı,
250 gr. şeker.
Şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatınız.
Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp şekere koyunuz.
Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ateşten alınız, kaselere boşaltınız.
|
Kayısı Kompostosu |
|
kanyapar
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2010
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc54881
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010
2,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kayısının çekirdeklerini çıkarınız. Tencerede 500 gram şekeri 240 gram su ile şurup yapıp kayısıları pişiriniz, ilk kaynayışta köpüğünü alınız. Yumuşayınca delikli kepçe ile çıkarıp komposto kâsesine koyunuz. Şurubu biraz daha kaynatıp üzerine dökünüz.
|
Kayısı Kompostosu |
|
onur
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24609
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. orta sertlikte kayısı
250 gr. tozşeker
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayınız. Sonra kayısıları yıkayınız. Çekirdeklerini de çıkarttıktan sonra, şekere koyunuz. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat ediniz. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltınız.
|
Kayısı Kompostosu |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59156
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
1.1/2 kg Kayısı
600 g Şeker (2.1/2 bardak)
5 bardak Su
İçinde; 5 bardak su ve 600 g şeker (2.1/2 bardak) bulunan bir tencereye yıkanmış 1.1/2 kg kayısı koyarak, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakınız. Kayısılar, pişip de arzu edilen duruma gelince, komposto tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakınız ve müteakiben kâselere koyarak servis yapınız.
|
Kayısı Kompostosu |
|
Halilim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2007
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc13643
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
2,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze kayısı,
500 gram şeker,
10 bardak su,
5 tane karanfil.
Kayısıları yıkayıp bütün olarak kaynamakta olan şekerli suya atın, karanfilleri ilave edin. Kayısılar yumuşayınca ateşten indirip soğutun.
|
Kayısı Kompostosu |
|
fem
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc41079
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze kayısı
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye su, tozşeker ve limon suyunu alın. Kayısıları ekleyip kaynamaya bırakın. Kayısılar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın.
|
KAYISI KOMPOSTOSU |
|
Fahri Alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2013
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89021
Gönderme Tarihi: 07.May.2013
1,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. Kayısı
500 gr. Şeker
1 su bardağı su
Kayısılar güzelce yıkanıp, çekirdekleri ayıklanır. Sonra bir tencereye şeker, su ve kayısılar konur ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken üstünde beliren köpükler alınır. Kayısıları da delikli kepçe ile alarak servis kâsesine konur. Tencerede kalan şurup kıvama gelene kadar kaynatılır. Servis tabaklarındaki kayısıların üstüne dökülür ve soğutulur.
|
Kayısı Kompostosu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115811
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kayısı
3 bardak su
1.5 su bardağı toz şeker
Kayısıları dörde bölelim. Şekerli suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Soğuk servis yapalım.
|
Kayısı Kompostosu |
|
yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109871
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
30 adet kayısı
5 bardak su
20 adet küp esmer şeker
Kayısıları ince şerit halinde doğrayın. Kayısıları beş bardak su ile pişirin. Esmer şekerleri de ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Ateşten alınır.
Not: Ben kayısıları doğrayıp, beş bardak su ve birkaç karanfil ile akşamdan ıslatıp, sabah pişirmeyi tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor.
|
Kayısı Kompostosu |
|
kutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc133733
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018
982 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Tencereye suyun içine kayısıları atıp kaynamaya bırakılır.
Kayısılar yumuşadıktan sonra 1 su bardağı şekeri üzerine ekleyip piştikten sonra servise hazır hale gelir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.09.2022
|
Kayısı Kompostosu |
|
haminne
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137701
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2018
887 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
1 kg taze kayısı
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
4-5 diş karanfil
Su ve toz şekeri tencereye koyup kaynatın. Kayısıları tencereye aktarın. Kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servisten önce çubuk tarçın ve karanfilleri kompostodan çıkarın.
|
|