|
Kayısı Reçeli (İslimli Kayısıdan) (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32249
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İslimli kayısılar alınır. Yıkanır, suyu birkaç kez değiştirilir. Böylece kükürt kokusu giderilir. Kayısı çekirdeği kırılır, içleri sıvıda haşlanır. Kabukları soyulur ve islimli kayısının içine konularak kenarları el ile kapatılır.
Tencerede şeker ve su karışımından şıra kaynatılır. İçine hazırlanan kayısılar bırakılır. Limon tuzu eklenir ve bir-iki taşım beraberce kaynatılır. Ateşten indirilir. Bir teşte konularak güneşte bir-iki gün bekletilir. Sonra kavanozlara konulur.
|
|