Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kayısı ve Cevizli Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kayısı ve Cevizli Piliç

hedef21
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2008
Mesajlar: 30
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc30662
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008
1,721 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g)
250 g kuru kayısı
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı hardal (tercihen taneli hardal)
2 çorba kaşığı ceviz içi (iri kırılmış)
1 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesildikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)

Bir salata kâsesine tavuk suyunun 1/3'ü ve kuru kayısıları koyup, iyice karıştırdıktan sonra, bir kenara kaldırarak, 8 saat bekletin (aceleniz varsa, tavuk suyunun 1/3'ünü bir tencerede bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alarak, içine kayısıları koyun ve 10 dakika bekletin).
Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince piliç göğüslerini koyup, renkleri hafifçe değişinceye kadar (yaklaşık 4 dakika) sote edin. Sonra altüst edip, tuz ve karabiberi serperek, öbür yüzlerini de 4 dakika sote edin. Kâsedeki kayısıları delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, kâsede kalan karışımı ve kalan tavuk suyunu tavadaki piliç göğüslerinin üstüne boşaltın. Sonra ateşi kısıp, piliç göğüsleri esmerleşinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Piliç göğüslerini delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, tabağı alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın. Tavaya kayısıları ve arpacık soğanlarını koyup, kısık ateşte 2 dakika pişirin. Sürekli çırparak salçayı ve hardalı karıştırıp, 3 dakika daha pişirin. Tabaktaki piliç göğüslerini yeniden tavaya koyup, 1 - 2 dakika ısıtın. Tavayı ateşten alıp, piliç göğüslerini bir servis tabağına yan yana yerleştirin. Tavadaki sosu üstlerine boşaltıp, kayısıları göğüslerin iki yanında sıra halinde toplayın. Üstlerine ceviz içi ve taze soğanları serpiştirip, servis yapın.






Kayısı ve Cevizli Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet Kayısı ve Cevizli Piliç 25,020 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort