|
|
Kayısılı Alman Pastası |
|
doyurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2012
Mesajlar: 74 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82595
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
1,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Girgin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Yumuşak Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Çay Bardağı Süt
10 Adet Kayısı
3 Çorba Kaşığı Üzeri için Pudra Şekeri
1 Paket Krem Santi
Yumurtayla şekeri çırpalım. Yoğurdu, yağı ve unu ekleyip çırpmayı sürdürelim. En son vanilya ve kabartma tozunu da katalım. Karışımı, yağlı kâğıt serilmiş bir kek kalıbına dökelim. 180 derece ısıttığımız fırında pişirelim. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyip, enlemesine ikiye bölelim.
Kremasını hazırlamak için 1 paket kremşanti ile soğuk sütü çırpalım. Kayısıları rendeleyelim. Rende kayısıları ve dövülmüş fındığı krem şantiye katıp karıştıralım. Donması için buzdolabında bekletelim.
Kayısılı kremşanti karışımını enlemesine ikiye böldüğümüz kekin alt bölümüne sürelim. Diğer parçayı kremanın üstüne kapatalım. Pudra şekeriyle süsleyelim.
|
|
Kayısılı Alman Pastası Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|