|
|
KAYISILI ÇUBUK |
|
Gölgeler ve Ateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57498
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2010
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
3 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr tereyağı
5 çorba kaşığı hindistancevizi
200 gr çekilmiş ceviz
1 kavanoz kayısı kompostosu
Süslemek için:
Ceviz içi
Krem şanti
Ahududu
Tereyağını küçük parçalara bölün. Una tozşeker, tuz, kabartma tozu, hindistancevizi, tereyağı ve cevizi ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış düz bir fırın kalıbına yayın. Üzerine kayısıları yerleştirin. Kalan karışımla kayısıların üzerini kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca ceviz içi, krem şanti ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
|
KAYISILI ÇUBUK Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|