Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kayısılı Dana Terini (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kayısılı Dana Terini (Fransa)

nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Anıttepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31014
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2008
1,563 defa indirildi / yazdırıldı




500 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağı alınıp, kuşbaşı doğranmış)
125 g kuru kayısı (zar biçiminde doğranmış)
1/2 su bardağı elma sirkesi
30 tane yeşilbiber (konserve; 10'u ezilmiş)
3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1 limon (kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış)
1 yumurta (çırpılmış)
1/2 kahve kaşığı çörekotu
1/4 tatlı kaşığı tuz
Kayısı sosu:
60 g kuru kayısı
1/2 tatlı kaşığı çörekotu

Kuşbaşı dana etleri, doğranmış kuru kayısılar ve sirkeyi bir salata kâsesine koyup, karıştırdıktan sonra, kâsenin üstünü örtün ve ara sıra karıştırarak, serin bir yerde ya da buzdolabında 24 saat bekletin.
Bekletme süresi sonunda, fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Kâsedeki etli karışımı blendır kabına koyup, iyice kıyılıncaya kadar karıştırın. Sonra bir salata kâsesine aktarıp, bütün bıraktığınız ve ezilmiş tane yeşilbiberler, ufalanmış ekmekiçi, limon kabuğu rendesi ve limon suyu, çırpılmış yumurta, çörekotu ve tuzu ekleyerek, iyice karıştırın. Bir kek kalıbının dibine, ıslatılmış yağlı kâğıt döşeyip, kâsedeki karışımı kalıba boşaltın ve üstünü yağlı kâğıtla örtüp, kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kalıbın yarısı yüksekliğinde su koyup, fırına vererek, terini 1 saat pişirin. Sonra kalıbı fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca, üstündeki yağlı kâğıdı alıp, ıslatılmış yeni biryağlı kâğıt parçası yerleştirin ve üstüne birtahta, onun üstüne de bir ağırlıkyerleştirip, buzdolabına kaldırarak, 8 saat ya da 1 gece bekletin. Bekleme süresinin bitimine 45 dakika kala, kayısı sosunu hazırlamak için, kuru kayısıları bir tencereye koyup, 50 cl (2 su bardağı) su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve kuru kayısıları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılındırdıktan sonra, kayısıları ve pişme suyunu blendır kabına aktararak, pürüzsüz rjüre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Bu sosu bir kâseye aktarıp, 15 cl (3/5 su bardağı) su ve çörekotunu ekleyerek, bir çatalla ya da çırpma teliyle iyice çırpın ve bir kenarda soğuyuncaya kadar bekletip, buzdolabına kaldırın. Kalıbı fırından alıp, bir servis tabağını üstüne ters kapatarak altüst edin ve terini tabağa çıkarın. Keskin bir bıçakla 16 dilime kesip, 8 düz tabağa 2'şer terin dilimi yerleştirin. Sos kâsesini de buzdolabından alıp, çok koyuysa biraz su ekleyerek, iyice çırpın. Her tabağın kenarına sostan bir kaşık koyup (ya da kâsesinde ayrı olarak) servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında kereviz salatasıyla.






Kayısılı Dana Terini (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Kayısılı Dana Terini (Fransa) 39,734 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort