Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
Malzemeler
6 Adet baklava yufkası
1 kg süt
1,5 fincan pirinç
Yarım fincan şeker
200 gr tereyağ
Şurup
3 Su bardağı şeker
2 Bardak su
2 Yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Pirinç biraz su ile lapa şeklinde pişirildikten sonra sütü ilave edilip bir sürede sütle pişmesi sağlanır. Koyulaşınca şekeri eklenir. Koyulaşınca şekeri eklenir, (arzuya göre az veya daha fazla olabilir) Sütlaç normalden koyu olmalıdır. Ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tüm yufkalar yağlanmış tepsiye, her kat yağlanarak serilir, sıcak fırına sürülür. Yufkalar kızarınca fırından alınır. Tepsideki pişmiş yufkaların dikkatlice yarısı kaldırılır. Ara yere sütlacın üzerine pişmiş yufkaların diğer yarısı serilip, sıcak şurup dökülür ve dilimlenir. Afiyet olsun.
Not: Balkan göçmeni orjinlidir.
|