|
Kaymaklı Şileki (Şanlıurfa) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157043
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
384 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İçi için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
400 gram toz şeker
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Servis için:
Kaymak
Kaymaklı şileki için öncelikle hamuru hazırlayın. Un, su ve tuzu bir kaseye alıp akıcı bir hamur elde eden kadar karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın.
Ardından tavayı yumurta büyüklüğünde kuyruk yağı ile az miktarda yağlayın. Kaymaklı şilekinin püf noktası burasıdır.
Tavanın büyüklüğüne göre hamuru ince bir şekilde dökün.
Her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirin. (Diğer yüzeyi çevirirken tekrar yağ sürmeye gerek yok.)
Pişirdiğiniz hamurlarınızı soğumasını bekleyin. Bu esnada kurumaması için üzerini örtün.
Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın.
Tatlınızı tepside ikram edecekseniz hamurları ikiye ayırıp orta kata ceviz serpin. Kalan hamurları üzerine yerleştirip baklava şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp sıcak sıcak servis edin.
Rulo şeklinde servis etmek isterseniz de 1 adet hamuru servis tabağına alıp arasına ceviz koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Şerbeti de üzerine döküp cevizle süsleyin. Yanına kaymak ekleyin ve servise hazırlayın.
|
|