|
|
KAYZER YAHNİSİ |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61558
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
2,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 orta boy patates (kabukları iri zar biçiminde soyulup doğranmış)
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 büyük soğan (halka halka doğranıp ayrılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Lokmalar:
250 gr (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
150 gr (3/4 su bardağı) süt
Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kapta, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri katıp arasıra karıştırarak 3-4 dakika, her yanları pembeleşene kadar kavurunuz.
Et suyu, defne yaprağı, sirke, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırınız. Ateşi açıp kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika yavaş yavaş pişiriniz. Patatesleri ekleyip 45 dakika daha, etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Bu arada lokmaları hazırlamak için un, tuz ve hindistancevizini büyük bir kaseye eleyip, çatalla karıştırarak yumurtaları una yediriniz. Sütü yavaş yavaş katıp, bulamaç pürtüksüz olana kadar tahta kaşıkla dövünüz. Bulamacı 10 dakika bir yerde bekletiniz.
Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatınız. Ateşi kısıp içine bulamaçtan birer çay kaşığı akıtınız. Lokmalar suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika, lokmalar kaşıkla tencerenin kenarına bastırdığınızda yumuşak olana kadar pişiriniz.
Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp büyük bir kaseye koyunuz. Kalan lokmaları da aynı biçimde pişirdikten sonra kâseyi bir kenara bırakınız.
Yahni pişince kasedeki lokmaları katıp 10 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp halka soğanları delikli kepçeyle bir tabağa bırakınız.
Yahniyi ateşten alıp bir servis tabağına boşaltınız. Üstüne tabaktaki pişmiş soğanları döşeyip maydanozla süsleyerek servis ediniz.
Not: Alman mutfağının bu çok beğenilen yahnisini çeşitli sebzeler, özellikle de lahana ya da brüksellahanasıyla servis ediniz.
|
|
KAYZER YAHNİSİ Tarifleri Alman Yemekleri
|
|