Kazan Kebabı Şanlıurfa'nın geleneksel tatlarındandır, tencerede pişen bir kebap olduğu için bu adı almıştır.
6 adet patlıcan, 5 adet domates, 10 adet sivri biber, Yarım kahve fincanı sıvıyağ, 1 su bardağı su
İçi için; 400 gram kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 adet domates, 3 sivri biber, 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz.
Kuru soğan ince ince kıyılır, domatesin kabuğu soyulur doğranır, sivri biberler ince ince doğranır, kıyma ve baharatlar ve diğer bütün doğranan sebzeler bir yoğurma kabına alınır.
Hep birlikte yoğurulur.
İç hazırlanmış olur.
Patlıcanlar, verev olarak altından 1 santim kalana kadar kesilir ama kopartılmaz. Patlıcanın büyüklüğüne göre 3-4 yerinden bu şekilde kesik atılır.
Kıymalı içten ceviz kadar parçalar alınarak patlıcanların kesik yerlerine doldurulur.
Patlıcanların bütün kesikleri bu şekilde doldurulur.
Bütün patlıcanlar bu şekilde hazırlanır.
Domateslerin başı çıkarılarak dikey olarak 2 yerinden kesilir ama kopartılmaz.
Kıymalı içten ceviz kadar parçalar alınarak domateslerin kesik yerlerine doldurulur.
Domateslerin bütün kesikleri bu şekilde doldurulur.
Hazırlanan patlıcanlar tencerenin dibine dizilir.
Üzerine hazırlanan domatesler dizilir, tuz dökülür.
Sivri biberler de domateslerin üzerine yayılır.
1 bardak su ve yarım kahve fincanı sıvıyağ dökülerek tencere ocağa alınır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
|