|
Kazandibi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161917
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.
Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin.
|
Kazandibi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163104
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
207 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç un
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Öncelikle pirinç ununu, un, nişasta ve derin bir kapta karıştırınız.
Daha sonra 1 su bardağı ile süt katarak karıştırınız fakat karıştırırken karışımın topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
Sonrada kalan sütü, toz şekeri ve tuzu katarak karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta dereceli ateşte kaynayana kadar karıştırınız.
Daha sonrada kaynamamış sütten bir kepçe alarak nişastalı karışıma ekleyerek karıştırınız.
Daha sonrada hazırladığınız bu nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediniz karıştırınız.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınız.
Kaynamakta olan karışımınızı ocaktan aldıktan sonra bir tepsinin tabanına pudra şekerinin güzel bir şekilde serpiniz.
Daha sonrada hazırlamış olduğunuz muhallebiyi tepsinin üzerine dökerek yayın.
Hazırlamış olduğunuz tepsiyi ocağın üzerine alınız ve her iki tarafını da çevirerek güzel bir şekilde pişirin.
Siz hazırlamış olduğunuz tepsiyi pişirirken şeker eriyecek ve muhallebinin pişen kısımları karamel hale gelecektir.
Daha sonra pişen tatlı tepsisini soğuk suyun içerisinde oda sıcaklığına gelene kadar soğutunuz.
Son olarak da oda sıcaklığına gelen tatlınızı 3 saat buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra artık tatlınız servise hazırdır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2022
|
Kazandibi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167014
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı nişasta
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Pirinç unu ve nişastayı sütle birlikte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ve vanilyasını ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tepsiyi ocağa koyun. Önce margarini eritip pudra şekeri dökün. Ocakta tepsiyi döndürerek kızarmasını sağlayın. Pişen muhallebiden de 1 kepçe tepsiye döküp her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve tepsiyi döndürerek iyice kahverengi olana kadar pişirin. Alt zemin iyice kahverengileştikten sonra pişen muhallebiyi üzerine dökün.
Tepsiyi tezgaha koyup beklettikten sonra dolaba kaldırın.
İyice soğuduktan sonra dilimleyip tabağa ters çevirerek servis yapın.
|
Kazandibi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168154
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı elekten geçirilmiş un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı köy tereyağı
Yarım paket vanilya
Muhallebi kıvamını daha doğru yakalamak için öncelikle orta boy bir tencereye karım kaşık tereyağını ekleyiniz. Tereyağı tamamen eridikten sonra tencereye sırayla un, şeker, vanilya ve nişastayı dökünüz. İşlem sırasında ocağınızın ateşi orta düzeyde olmasına dikkat ediniz. Tahta kaşıkla malzemeleri tencere içerisinde iyice karıştırınız. Daha sonra bir elinizle karıştırmaya devam ederken bir yandan da sütü dökünüz. Bu işlem aynı zamanda karışımınızın topaklanmasını önler. Muhallebi kıvamını yakaladığınız karışımınızı ocaktan alınız. Daha sonra dikdörtgen bir baklava tepsisinin dibine tereyağını boşluk bırakmadan sürünüz. Üzerine muhallebinizi boşaltınız. Tepsiye dökerken mutlaka eşit bir şekilde dağılmasını sağlayınız. Orta düzeyde ocağınızın en büyük gözünü yeniden açıp üzerine tepsiyi koyunuz. Sık sık tepsiyi detaylı bir şekilde ocağın üzerinde çeviriniz. Her bir bölgenin ortalama 4-5 dakika har ateşte olmasını sağlayınız. Ocağı kapatıp tepsiyi soğumaya bırakınız. Tepsi soğuduktan sonra buzdolabına koyup yaklaşık yarım saat bekledikten sonra dilimlere ayırıp tahta spatula ile yuvarlatıp servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı üzerine tarçın tozu dökebilirsiniz.
|
Kazandibi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170754
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Su Bardağı
Pudra Şekeri 4 Çorba Kaşığı
Koyun Sütü 1 Litre
Pirinç Unu 2 Çorba Kaşığı
Mısır Nişastası 2 Çorba Kaşığı
Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün.
Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın.
Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın.
Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazandibinin yanık kısmı da üstte olacak.
|
Kazandibi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177021
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
6 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Tepsi için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
Öncelikle muhallebi için sadece unu bir tavaya alın ve çok az kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuması için biraz bekletin. Geniş bir tencerenin içine kavrulup soğuyan un, nişasta, pirinç unu, toz şeker ve sütü ilave edip ocağa almadan iyice karıştırın. Ardından ocağa alıp muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamını bulan muhallebiye vanilya ve tereyağını da ilave edip bir taşım daha karıştırarak pişirin. Ocağın altına kapatın. Dikdörtgen tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tepsinin taban kısmını toz şekerle kaplayın. Hazırladığınız muhallebiden azar azar tepsiye döküp ocakta orta ateşte çevire çevire şekeri karamelize edin. Tamamı yanan, yani karamelize olan tepsiye kalan muhallebiyi de dökün. Oda sıcaklığında biraz soğumasını bekledikten sonra, buzdolabında iyice soğuyana kadar dinlendirin. Spatula yardımıyla tepsinin dibini sıyırarak rulo yapın.
|
Kazandibi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177497
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kazandibi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası veya mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Karameli İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Öncelikle kazandibi için; bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı ekleyin. Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başlayınca, tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karışımı kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
Karameli hazırlamak için; başka bir tencerede şekeri ve suyu karıştırın. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Şeker eriyip karamel rengini almaya başladığında, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız karameli, önceden yağladığınız bir tepsiye dökün ve hızlıca yayarak tepsiye yayın. Karamelin soğumasını bekleyin.
Soğuyan karamelin üzerine, pişirdiğiniz kazandibi karışımını dökün ve düzleyerek yayın.
Kazandibi tamamen soğuyunca, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıdan dilimleri porsiyonlara ayırarak ve hafif rulo haline getirerek bir spatula yardımı ile kazıyın.
|
Kazandibi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180735
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
31 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı pudra şekeri (tavanın dibini yakmak için)
Bir tencerede pirinç unu, nişasta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine sütü ekleyin ve çırpıcıyla tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ve vanilini ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın. Muhallebi hazır olunca ocaktan alın.
Fırın tepsisini hafifçe ıslatın ve üzerine pudra şekerini serpin. Muhallebiyi tepsiye döküp spatula yardımıyla eşit şekilde yayın.
Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirip kısık ateşte 5-10 dakika kadar tepsinin altını yakarak karamelize edin. Kenarları hafifçe kızardığında ocağın altını kapatın. Dikkat edin, yanık kokusu gelmemesi için başında beklemek önemlidir.
Tatlının soğumasını bekleyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra spatula ile kareler halinde keserek rulo şeklinde servis yapabilirsiniz.
|
|