Nedim Atilla
(Altı ezmeli kebap)
MALZEMELER:
1 kg kıyma
100 gram soğan
2 diş sarımsak
Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
Yarım kg domates
8 adet sivri biber
HAZIRLANIŞI:
Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun. Şişe saplayın. Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin. Pişen domatesleri hafifçe ezin. Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş ye-şilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin.
Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor. Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir.
|