|
Keçi Peynirli Kurutulmuş Domatesli Tavuk Sarma |
|
OYA CAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91483
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013
1,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet şinitzellik kesilmiş tavuk göğsü
150 gr keçi peyniri
1 avuç doğranmış fesleğen yaprağı
6 tane doğranmış kurutulmuş domates (yağda saklanmış)
3 yemek kaşığı tereyağı (küçük küçük doğranmış)
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Keçi peynirini iyice ezin, fesleğen ve kurutulmuş domates ve 1 yemek kaşığı küçük doğranmış tereyağı ile karıştırın.
Tavuk göğüslerini et dövücü ile döverek ya da oklava ile bastırarak iyice inceltin. Üzerlerine peynir karışımını yayın. Rulo yapıp kürdan ile tutturun. yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine yerleştirin. üzerine kalan 2 yemek kaşığı küçük doğranmış margarin, tuz ve karabiber serpiştirin.
200 C ye önceden ısıtılmış fırında 40 dk. pişirin.
|
|