6 dilim Piliç Macar Salam (iri doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
75 gr keçi peyniri (ufalanmış)
4 adet yumurta (çırpılmış)
6 adet taze soğan (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
Zeytinyağını ısıtıp, salamları ekleyin. Orta ateşte, salamlar hafif kıtırlaşıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. pişirin. Tavayı ateşten alıp, karıştırarak peyniri ilave edin. Soğanların 2/3ünü, tuz ve karabiberi yumurtalara karıştırıp, iyice çırpın. Peynirli salamların olduğu tavayı tekrar ateşe koyun. Yavaş yavaş çırpılmış yumurtayı ekleyip, 1 dak. pişirin. Ara ara çatalın ucuyla karıştırarak 1-2 dak. daha pişirin. Peynirli ve salamlı karışımı kaşıkla tavanın yarısına toplayın. Diğer yarısına kalan soğanları serpip, çatalla hafifçe karıştırın. Omlet biraz daha katılaşıncaya kadar, yaklaşık 30 san. daha pişirip, ateşten alın. Arzu ederseniz pul kırmızıbiber serperek hemen servis yapın.
|