|
|
Keçiboynuzu Özü |
|
BEYAZ BALİNA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107863
Gönderme Tarihi: 25.May.2015
3,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keçiboynuzu özü direk olarak ateşle temas etmediği için içerisinde kansorejen bir madde olan karamel oluşmamaktadır.
Kaynama derecesi 60 dereceyi geçmediğinden insan vücuduna gerekli olan mineral madde ve aminoasitlerde kayıp görülmemektedir.
Pekmez yapımında çökeltici olarak toprak vs. ve kimyasal enzimler üretim sırasında asla kullanılmamaktadır.
Keçiboynuzunun içerdiği Gallik Asit, insan sağlığı üzerinde çok yönlü özellikleri olan bir maddedir. Gallik asit içeren keçiboynuzu özü'nün faydaları aşağıda yer almaktadır.
Kolestrolün ve tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
Nefes darlığına, astım, bronşit ve öksürüğe iyi gelir.
Kalp damarlarının açılmasına yardımcı olur.
Vücuda kuvvet ve enerji verir.
Yüksek miktarda fosfor, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik, zeka gelişiminde ve zihin açılmasında önemli rol oynar.
Karaciğeri yüksek oranda takviye eder.
İçerdiği aminoasitten dolayı kan yapıcı ve kan tazeleyici özelliği fazladır.
Sigaranın nefes sistemi üzerindeki olumsuzlukları gidermede etkilidir.
Kalsiyum ve magnezyum uygun kombinesinden dolayı kemik erimesini geciktirmede etkilidir.
İleri yaş hastalıkları tedavisinde yardımcı olur.
Hazımsızlık, mide yanması, mide ekşimesi ve bağırsakların çalışmasında faydalıdır.
Bronşları açar, göğsü yumuşatır ve balgam söktürmeye faydalıdır.
Cinsel gücü arttırıcı bir özelliğe sahiptir yani doğal bir afrodizyaktır.
Kullanım Şekli:
Yetişkinlerde: Sabah - akşam aç karnına 2 yemek kaşığı.
Çocuklarda: Kahvaltıda 1 yemek kaşığı.
Bebeklerde: Kahvaltda 1 çay kaşığı.
Suladırılarak, tahinle veya yoğurtla beraberde yenilebilir.
|
|
Keçiboynuzu Özü Tarifleri Diğer Konular
|
|