|
|
kefal kızartma |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15297
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
4,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 adet iri kefal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal tozu
Kızdırılmış tavanın tabanı zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. Temizlenip tuzlanmış kefal başı ve kuyruğu kesilerek unlanır, bütün olarak tavanın içine yerleştirilir ve üzerinden bastırılır. 2-3 dakika harlı alev üzerinde kızartıldıktan sonra diğer yüzü çevrilir. 1-3 dakika da bu yüzü kızartılır ve tavanın kapağı kapatılır. Alev ayarı yapılır. 10 dakika sonra ocak söndürülür.
Zeytinyağı, limon ile birlikte çarpılır. İçine hardal tozu ilave edilerek hazırlanan sos balık üzerine dökülerek servis yapılır.
|
|
kefal kızartma Tarifleri Balıklar
|
|