3 dilim jambon
1,5 su bardağı haşlanmış jasmin pirinç
20 gr konserve mantar
1 adet orta boy kabak
1 adet büyük havuç
4 adet yumurta
100 gr tereyağı
1,5 su bardağı çedar peyniri
Yuvarlak ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayın. Jambonu küçük küçük doğrayıp kek kalıbının altına yerleştirin. Önceden haşladığınız süzülmüş pirinçleri, doğranmış mantarları, rendenin kalın tarafıyla rendelenmiş kabak ve havuçları karıştırın. Onları da kalıba doldurun. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sonra yumurtaları çırpın. Kalıba dökün. Peyniri rendeleyip yumurtaların üzerine serpiştirin. Malzemeleri elinizle bastırarak kalıba iyice yerleştirin. Isıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|