|
|
Kekikli Grissini |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121503
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2016
1,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Un (200g)
2 Çay Kaşığı Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
1 Çay Bardağı Su (100ml)
1 ½ Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Susam
2 Yemek Kaşığı Toz Kekik
Üzeri için:
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Su
Fırınınızı önceden 200°C ayarlayıp ısıtın.
Unu eleyerek karıştırma kabına alın.
Ortasını çukurlaştırıp, su ve Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayasını ilave edip karıştırın.
Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra, çalışma unu serpilmiş tezgahta 10-12 dakika yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde yuvarlayarak parmak büyüklüğünde parçalar elde edin.
Elde ettiğiniz parçaları hafif zeytinyağı ve çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta inceltip yuvarlayarak ince uzun çubuk hamurlar elde edin.
Pişirme kağıdı serili tepsilere yerleştirip mayalanması için üzerini örtüp, oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletin.
Mayalanan grissini hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
Susam ve kekik serpiştirip, önceden 200°C ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirin.
Fırından alıp, fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
|
|
Kekikli Grissini Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|