|
Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4069
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr. kuzu kusbasi
6 yemek kasigi zeytinyağı
4 adet çarliston biber
4 adet sivribiber
3 adet domates
20 adet arpacik soğan
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kekik
1 tatli kasigi kirmizibiber
tuz - karabiber
YAPILIŞI
Kabugu soyulmus 2 adet domatesi küp küp dograyiniz. Çarliston ve sivribiberleri ayiklayip dograyiniz. 4 yemek kasigi zeytinyağıni bir tencerede kizdirip etleri kavurunuz. Etler rengini alip suyunu çekince soğanlari ekleyip pembelesinceye kadar kavurunuz. Dogranmis biberleri ekleyip sote ediniz. Un ve salçayi ekleyip kokusu gidene kadar pisiriniz.
Sicak suyu dogranmis domatesleri kirmizibiberi kekiginin yarisini tuz ve karabiberi ekleyip etler yumusayincaya kadar kaynatiniz. Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz. Bir tavada 2 yemek kasigi zeytinyağıni kizdirip domates dilimlerini ve kekigin kalan yarisini birlikte sote ediniz. Servis tabagina aldiginiz kekikli soğanli kuzu kebabini kizarmis kekikli domatesler ile süsleyip sicak olarak servis ediniz.
|
|