|
KEKLİK ETLİ LEPELİ PİLAV (Iğdır) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31994
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü
250 Gr pirinç
150 Gr lepe
Orta büyüklükte bir adet keklik
125 Gr tereyağı
Yeterince tuz
Lepe üç saat önceden suda ıslatılır. Pirinç yağda kavrulur. Lepe haşlanarak süzülür, keklik eti ile birlikte kavrulan pirince ilave edilir. Yeterince sıcak su ve tuz dökülür. Kısık ateşte ağzı kapatılarak pişinceye kadar kaynatılır. Karıştırılarak servis yapılır.
|
|