Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ardahan Yemekleri > Keledoş (Bitlis) (1 adet - 8,154 defa bakıldı)

Keledoş (Bitlis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Keledoş (Bitlis)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115848
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
10,191 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Elegez
Akpancar
Heliz
Kemikli et
Yeşil mercimek
Kurut
Soğan
Salça
Tuz
Biber
Yağ

Bazı köylerde elegez, akpancar ve heliz otları hep beraber, bazı köylerde ise bu otlardan biri kullanılarak yapılır. Ot haşlanır ve suyu elle sıkılarak tamamen çıkarılır. Ayn bir tencerede et haşlanır. Yağ, soğan, salça ile et kavrulur. Yeşil mercimek aynca haşlanır etin içine dökülür. Haşlanan pancar veya ot da ilave edilir. Bir su bardağı et suyu da bunlara eklenir. Kurut 1-2 saat önceden suda bekletilir. Yoğurt kıvamına getirilir. Bu tencereye dökülür. Hepsi karıştırılır. Ayrı bir kapta soğan, tuz, biber ve yağ kızdırılır. Servis yapılan keledoşun üzerine dökülür. Bir başka yapılış şekli ise şöyledir: Malzemesi: Kavurma Yeşil mercimek Kurut Çedene Ceviz Soğan, salça, tuz, biber ve yağ Yapılışı: Çedene kavrulur ve dövülür. Yeşil mercimek haşlanır. Kavurma yağında bol soğan kavurma ile kavrulur. Kurut su ile ezilerek hazırlanır. Servis edileceği zaman tabağın altına tandır ekmeği konur, üstüne soğanlı kavurmalı yağ dökülür, daha sonra çedene ve onun üstüne de haşlanmış mercimek konularak, üzerine kurut dökülür ve servis edilir.







Keledoş (Bitlis) Tarifleri Ardahan Yemekleri



(1 adet Keledoş (Bitlis) 8,154 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort