İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Koyun Başı (yüzülmüş)
4 Adet Koyun Bacağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
½ Çay Bardağı Sirke
3-4 Diş Sarımsak
3 Litre Su
250 Gr Süzme Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Pul Biber
Kelle ve paçalar tütsülenir, iyice yıkanır ve çömleğe konur, içine 3 litre su dökülür ve kapağı kapatıldıktan sonra tandıra sürülür.
3-4 saat sonra pişen etin suyu tencereye süzülür.
Kelle ve paçaların eti ayıklanır ve doğranır.
Doğranan etler yeniden suyun içine atılır, üzerine tuz serpilir ve harlı ateşte pişmeye bırakılır.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır.
Ayrı kaplarda dövülmüş sarımsaklı sirke ve pul biber çorbayla birlikte servis edilir.

|