|
Kemik Suyuna Pazı Sarması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105552
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kaburga kemiği
300 gram pazı yaprağı
250 gram yağlı kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nane
1 adet limon
Tuz, karabiber
Kaynar su
Öncelikle kaburga kemiklerini bir tencerenin içinde 1 saat kadar haşlayın. Suyunu da dolmayı pişirmek için kullanın. Bu arada içi için gereken tüm malzemeleri bir kabın içine karıştırın. Pazı yapraklarını az miktarda haşlayın ve süzün. Kıymalı iç harçtan içine doldurup sarın. Tencereye önce kaburgaları dizin, üzerine dolmaları ve 2 su bardağı et suyunu koyup pişirin. Son anda üzerine limon ve nane karıştırıp dökün ve sıcak olarak servis yapın.
|
|