|
Kenger Kavurma (İliç Erzincan) |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151677
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
473 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
500 gr. haşlanmış temizlenmiş kenger
200 gr. tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz
Büyük bir tava içerisinde tereyağı eritildikten sonra doğranmış soğanlar tavaya atılarak kavrulur.
Tavaya salça ve pul biber katılarak 1-2 dk. kadar daha kavurma işlemine devam edildikten sonra yumurta, kenger ve tuz da katılarak 5 dk. daha kavrulmaya devam edilir.
Kenger kavurması servis tabağına alınarak servis edilir.
|
|