|
Kereviz Salatası |
|
torpil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2011
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66285
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet küçük boy kereviz
2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
Yarım göbek salata
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz, dereotu
Tuz
Temizlenmiş kerevizleri limon suyuyla karıştırılmış suda 10-15 dakika haşlayın. Suyunu süzdürün ve servis tabağına dizin. Bir kabın içinde doğranmış göbek salatayı, küçük küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, limon suyunu, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, karışımı kerevizlerin üzerine pay edin.
|
Kereviz Salatası |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64893
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kıvırcık marul
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet haşlanmış pancar
3 adet haşlanmış kereviz
1/2 kalıp beyaz peynir
2 adet sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61781
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
2,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük kereviz
1 litre (5 su bardağı) su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Küçük, keskin bir bıçakla kerevizin kabuklarını soyup, kibrit çöpü biçiminde doğrayınız.
Orta boy bir tencerede, suyu kaynatıp doğranmış kerevizleri tencereye atınız. Suyu yeniden kaynatıp, kerevizleri 1 dakika kadar haşlayınız.
Kerevizleri süzgeçten geçirip soğuk suyla yıkayarak yeniden süzünüz. Süzdüğünüz kerevizleri bir salata kasesine koyunuz.
Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, tuz, biber ve hardalı karıştırıp, hazırladığınız bu sosu kerevizlerin üstüne dökerek karıştırınız. Kereviz salatasını buzdolabında 30 dakika soğutup, üstüne maydanozu serperek servis ediniz.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51154
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kereviz
1/2 kg. süzme yoğurt
1/2 kg. havuç
2 patates
2 diş sarımsak
az sıvı yağ
Kereviz, havuç ve patatesler haşlanır. Kabukları soyulup rendelenir. Sarmısak az tuzla dövülüp ilave edilir. Süzme yoğurtla bütün malzeme karıştırılır. Servis tabağına alınıp az zeytinyağı dökülerek arzuya göre süslenebilir.
|
Kereviz Salatası |
|
Sezen
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bayburt |
Kısa URL: https://ml.md/lc45845
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kereviz
1 kâse yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Kerevizleri bir güzel soyun ve daha sonra yıkayın. Hızlı hızlı rendeleyip üzerine hemen yoğurtlu mayonez karışımını dökün. Limon suyu dökerek kararmasını önleyebilirsiniz. Sarımsakları da yoğurdun içerisine rendeleyip tuzunu katarak bir güzel karıştırın. Dövülmüş cevizi de ekleyip son bir kez daha karıştırarak servis tabağına alın.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
tombul kuş
Aşçı
Kayıt: 25.04.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc35767
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2009
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy kereviz
2 adet havuç
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
500 gram yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Üzerine:
Konserve mısır taneleri
Kereviz ve havucu rendeleyin. Ceviz, yoğurt, mayonez ve çok az tuz ile karıştırın. Salatayı servis tabağına alın. Üzerine mısır taneleri serpip servis yapın.
|
Kereviz Salatası |
|
FirdevsKapanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27746
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kereviz
8 yemek kaşığı süzme yoğurt veya suyu iyice alınmış yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Sarımsak (miktarı arzuya göre)
Kırmızıbiber
Nane
Sarımsaklar iyice dövülür. Yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılır. Kerevizlerin kabukları soyulduktan ve yıkandıktan sonra rendelenir. Ancak kararmaması için biraz rendelenip bekletmeden hemen yoğurtlu karışıma katılır. Tuz ilave edilir. Kırmızı pulbiber ve nane ile de süslenir.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26721
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
3,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ufak doğranmış ve haşlanmış kereviz
1 bardak ufak doğranmış elma
1/2 bardak ince çekilmiş ceviz
1 bardak doğranmış greyfurt
1 bardak doğranmış portakal
1 bardak mayonez
1 bardak rendelenmiş peynir
1/2 bardak krema
Bütün malzemeyi karıştırarak bir kase içinde, salata yaprakları üzerinde veya ayrı tabaklarda, üzerine peynir serperek servis yapın.
|
Kereviz Salatası |
|
bizim oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26493
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
3,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri kereviz
2 çorba kaşığı kereviz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 avuç dövülmüş ceviz
Pul biber, tuz, maydanoz
Rendelenmiş çiğ kereviz diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Servis tabağına aktarılır. Üzeri kıyılmış maydanozla süslenir.
|
Kereviz Salatası |
|
Tamer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2008
Mesajlar: 33
|
Kısa URL: https://ml.md/lc24773
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2008
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş kereviz
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 limonun suyu
Dış yüzeyini bıçakla soyduğunuz kerevizi rendelerken, önceden hazırladığınız limon suyu ile arada bir ıslatarak kararmasını önleyiniz. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırdığınız rendelenmiş kerevizin iyice yıkadığınız yeşil yapraklarından bir bölümünü ince ince doğrayıp ilave etmeyi unutmayın. Kiminiz yoğurt yerine mayonez koyabilir veya yoğurt-mayonez karışımı da kullanabilir.
Not: Kereviz yaptıklarının çok olması halinde bunları soğan, tuz ve havuçla kavurup beyaz peynir ilavesiyle börek yapımında kullanabilirsiniz.
|
Kereviz Salatası |
|
berke81
Aşçı
Kayıt: 29.05.2008
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc24158
Gönderme Tarihi: 29.May.2008
3,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kereviz
1 havuç
1 limon
3 yemek kaşığı yoğurt (sulu olmayacak)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Derince bir kabın içerisine yoğurt, mayonez, limon suyu ve tuz katarak iyice karıştırın. Yıkanan kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Sosun içerisine rendeleyin ve iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine pul biber gezdirin.
|
Kereviz Salatası |
|
maymiy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc22086
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kerevizleri soyup yıkayın, robottun rende yerinde yoksa rendeyle rendeleyin.
Biraz mayonez biraz da sarımsaklı yoğurtla karıştırın, tuz ilave edin. Varsa ceviz de ilave edin yoksa öyle de güzel oluyor tadı.
Üzerine biraz toz kırmızı biber serpin, ortayada birkaç maydanoz yaprağı ya da zeytinle süs yapın.
|
Kereviz Salatası |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18230
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
2,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme:
4 kereviz
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı mayonez
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
50 gr iri çekilmiş ceviz
1 limonun suyu
Tuz
Kerevizleri soyun. Limonlu suya batırıp rendeleyin. Dereotunu temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Kereviz ve dereotunu salata kâsesine alın.
Mayonez, yoğurt, sarımsak, ceviz ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
*özlem*
Yeni Üye
Kayıt: 13.01.2007
Mesajlar: 2 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc11129
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy kereviz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
İri kıyılmış ceviz
Kereviz çiğ olarak rendelenip,sarımsaklı yoğurt, mayonez ve ceviz ile karıştırılır.Servis tabağına alınıp isteğe bağlı olarak dereotu veya maydonozla süslenir.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10238
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kereviz
1 kahve fincanı mayonez
4-5 kırmızı turp
6-8 kara zeytin
3-4 yaprak yeşil salata
1 limon
Biraz tuz
Soyduğunuz kerevizleri kibrit çöpü gibi ipincecik kıyın ya da rendeleyin. Sonra limon suyu ve hazırladığınız mayonezi, tuzu ilâve edip iyice karıştırın. İri iri kopardığınız salata yapraklarını da ilâve edin. Üzerine, yıkayıp temizlediğiniz ve de süslüce diidiğiniz turpları ve çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri biçimlice yerleştirip servis yapın.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc7596
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kereviz
yarım limon
2 tane limonun suyu
3 çorba kasığı tepeleme mayonez
tuz
yeşil salata yaprağı
Kerevizin kabuklarını derince soyduktan sonra yarım limonla ovun, sonra tel kadayıfı gibi incecik doğrayın. Eğer o kadar ince doğrayamazsanız rendeden geçirin. Limon suyu ve mayonezi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu koyarak tabaklarda yeşil salata yaprağı üzerinde sofraya getirin.
|
Kereviz Salatası |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc7286
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2006
3,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kereviz ve 300 gr havucu yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı limon tuz ve karabiberi bir kaba alın. Mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız karışıma 75 ml. sıvıyağı önce damla damla, sonra iyice akıtarak ialve edin. Koyu bir mayonez olana kadar karıştırın. Son olarak 40 gr. yoğurdu ekleyin. Mayonezi kaşıkla sebzelerle karıştırın.
|
Kereviz Salatası |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc7048
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kereviz
yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ceviziçi
Kerevizlerin sert olan dış kabuklarını soyun, çukurca bir kaba su ve yarım limonun suyunu koyun. Kerevizleri el rendesinin bıçaklı geniş yanı veya mutfak robotu ile çok ince yuvarlaklar (cips) şeklinde kesin ve hemen limonlu suya atın. Doğrama sona erince, her seferinde 3-4 kereviz cipsini alıp üstüste doğrama tahtasına koyun, bıçakla kibrit çöpü kalınlığında çubuklar halinde doğrayıp tekrar limonlu suya atın. Diğer yandan mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Limonlu sudan çıkartacağınız kereviz çubuklarını zedelemeden sıkarak suyunu süzün, mayonez yoğurt karışımına ekleyin, karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine küçük ceviziçlerini yerleştirin.
Not: Salatanın üzerine mevsiminde beyaz kısımları temizlenmiş ekşi olmayan küçük mandalina dilimleri koyarsanız hem ekşi hem tatlı bir lezzet alır, hem de çok hoş kokular duyarak kereviz yediğinizi farketmezsiniz.
|
KEREVİZ SALATASI |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc6414
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
İlk önce kerevizin dışı soyulup, rendelenir. Rendelenen kerevizin üzerine 1,5 limon suyu konur. Suyu çıkana kadar sıkılır. Sıkıldıktan sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır. 2 dişte sarımsak konur. Bir miktar tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane üzerine serpilir, ve servise sunulur.
Fotoğraf "saniye şimşek" tarafından gönderildi. 21.05.2019
|
Kereviz Salatası |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc3904
Gönderme Tarihi: 19.May.2006
3,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Orta Boy Kereviz
1 Eksi Elma
1/2 Kase Yagsiz Yoğurt
1 Limon
Sarmisak
Havanda Dövülmüs Ceviz
Içi (istege bagli)
Rafine Edilmemis Tuz
Kerevizleri, üzerine limon sikarak rendeleyin. Rendelenmis elma ile karistirip sarmisakli yoğurtla harmanlayin. Tuzunu kattiktan sonra üzerine ceviz içini serpin.
Yoğurt, sarmisaksiz da olabilir. Onemil olan, bu salatada yag kullanmamaktir. Besleyiciligi, doyuruculugu açisindan 1 -2 dilim kepekli ekmekle mükemmel bir aksam yemegi olabilir.
|
|