Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı YONCA ayçiçeği yağı
4 yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı YONCA mayonez
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Hazırlanış:
İlk önce kerevizin dışı soyulup, rendelenir. Rendelenen kerevizin üzerine 1,5 limon suyu konur. Suyu çıkana kadar sıkılır. Sıkıldıktan sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır. 2 dişte sarımsak konur. Bir miktar tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane ve YONCA ayçiçeği yağı üzerine serpilir. Ve servise sunulur.
|