Samsun İl Tarım Müdürlüğü
3 Orta boy patates
1/2 kereviz
1 litre+1su bardağı su
1 orta boy soğan
Bir yemek kaşığı tereyağı
Biraz tuz
Üzeri için:
Bir tutam kuru nane
Biraz zeytinyağı
Öncelikle kerevizi soyup,iri iri doğrayın. Limonla ovun. (kararmasını önlemek için)
Patates ve soğanları da iri iri doğrayıp,kısık ateşte önce tereyağını eritip. Kereviz, patates ve soğanı ekleyin.
Biraz karıştırıp, suyunu ilave edin. Orta ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin, tuzunu ilave edin.
Karışımı blendırdan geçirip kıvamı çok koyu olursa 1 bardak su ilavesiyle bir taşım daha kaynatın.
Üzerine bir tutam nane ve zeytinyağını kızdırıp, çorbanın servisi sırasında üzerine gezdirin.
|