|
|
KEŞKE |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40561
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
4,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
hakkarim.net
Malzeme
1.250 gr dövülmüş buğday
5 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı salça
2 baş soğan
500 gr kemiksiz et
1 yemek kaşığı yemek tuzu
Yapılışı:
Tavanın içine yağ atılır, ateşe bırakılır, eriyen yağın içine salça atılır ve karıştırılır oda hazır durumuna gelince içine doğranmış soğan atılır ve karıştırılır,daha sonra yağın içine dövülmüş buğday atılır,kaynamaya başlarken öte yanda ufak parçalar halinde ufaltılmış et su ile pişme derecesinin yakın bir duruma getirilir,suyu dökülen et hazırladığımız dövülmüş buğdayın içine atılır, tuzu eklenir ve karıştırılır, kıvamına gelince ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.
|
|
KEŞKE Tarifleri Kürt Yemekleri
|
|