AB Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Meriç Sanal Mutfağı
400 gr tahıl (buğday veya mısır)
1 piliç
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
125 gr tereyağı
Buğday veya mısır dibek taş içinde veya havanda dövülür.
Su berraklaşana kadar birkaç suda yıkanır.
Ondan sonra önceden kaynatılmış olan piliç eti eklenir.
Tuz eklenir.
Devamlı karıştırarak 2 saat kadar hafif ateşte, kazanda kaynatılır.
Not: Keşkek Türkiye, Suriye, Iran ve başka ülkelerde yaygın bir yemektir. Türkiye Kasım 2011'de UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine Tören Keşkeği Geleneğini tescil ettirmiştir. Haskovo Belediyesi, Voyvodovo köyünde bu yemek "Bolluk panayırı" veya "Verimlilik günü" adı verilen Voyvodovo'nun gününde hazırlanır. Bayram esnasında değişik etnik kökenden yerli halk mensupları - Bulgarlar, Türkler, Romenler - geleneksel yemekler hazırlarlar ve köy halkına sunarlar.
|