|
Keşkül |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70566
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
1,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 su bardağı süt
2.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı toz badem
Sütü bir tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta ateşe oturtup şeker eriyene kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce içine hindistancevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın.
|
Keşkül |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67284
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı çiğ badem
Tencereye süt ve pirinç ununu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine şekeri ekleyip 3 dakika yine karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine kabukları soyulmuş ve kıyılmış çiğ bademi ekleyip kaselere başaltın. Üzerini fıstık badem veya fındıklarla süsleyip soğuk servis yapın.
|
Keşkül |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59132
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
1,5 kq Süt (6 bardak)
265 g Şeker (3.3/4 fincan)
80 g İç badem (1/2 bardak)
60 g Pirinçunu (1.1/4 fincan)
3/4 bardak Su
Tuzsuz Şam fıstığı ve iç badem (Üzerine)
Çok ufak bir tencereye; kabukları ayıklanmış, haşlanmış ve et makinesinden geçirildikten sonra havanda iyice dövülmüş 80 g iç badem (1/2 bardak) ile 1 bardak ılık süt koyarak bunları, birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice mıncıklayınız ve sonra da bir tülbentten süzerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Müteakiben bir tencereye geri kalan 5 bardak sütü koyarak kaynamaya bırakınız.
Süt kaynamakta iken; 60 g pirinçununa (1.1/4 fincan), 3/4 bardak suyu bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş katınız. (Yalnız bu ameliyeyi yaparken pirinç ununun top top kalmamasına dikkat ediniz.)
Sonra da pirinç unu su karışımını kaynamakta olan süte azar azar ilâve ediniz ve bir taraftan da karıştırmak suretiyle 8 - 10 dakika kadar kaynatınız. 10 dakika sonra evvelce hazırlamış olduğunuz bademli sütü ve 265 g şekeri de (3.3/4 fincan) ilâve ederek orta koyulukta (Aşağı yukarı boza kıvamı) bir hâl alıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam ediniz. Sonra da gerekli kaplara boşaltarak soğumaya bırakınız.
Soğuyan keşkülleri, çekilmiş iç badem ve şam fıstığiyle süsleyerek servis yapınız.
|
KEŞKÜL |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58726
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
3,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak süt
1 bardak toz şeker
1 bardak iç badem
1/4 kahve fincanı pirinç
1/4 fincan nişasta
1 bardak su
1 tutam tuz
Keşkülün üstüne:
1 fincan tuzsuz yeşil fıstık
1 fincan hindistancevizi
Bademleri bir bardak su ile haşlayıp, üst kabuklarını soyun havanda macun haline gelinceye kadar iyice dövün. Şayet et makinanız varsa bu işlemi makinede de yapabilirsiniz. Bademleri bir kaba alın. Ustune 1 bardak ılık süt dökün, çatalla eze eze dövülmüş badem macununu süte iyice yedirin, sonra süzgeçten geçirip bir kenara bırakın. Ayrı bir kapta nişasta iie pirinç ununu su ile karıştırarak pürtüksüz bir hale gelinceye kadar ezin. Geride kalan 7 bardak sütü bir tencereyle ateşe kaynamaya bırakın. Süt kaynamaya başlayınca nişastalı pirinç unu bulamacını yavaş yavaş süte katın. Devamlı karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Biraz koyulaşınca sütü bademleri de ilâve edin.
|
Keşkül |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57137
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
3,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 kg. süt
400 gr. tozşeker
150 gr. badem
100 gr. yeşil fıstık
150 gr. pirinç unu
50 gr. patates unu
50 gr. hindistancevizi
Sütü önce kaynatınız ve soğumaya bırakınız. Bademlerin kabuklarını soyup, temizledikten sonra makineden geçiriniz. Çektiğiniz bademleri sütün içine ilave edip 10 dakika kadar kaynatınız. Tel bir süzgeçten geçirerek sütün içindeki bademleri ayrı bir tabağa çıkarınız. Bir bardak su içinde patates ununu ve pirinç ununu karıştırarak eziniz, içine hindistancevizi tozunu karıştırınız. Bu karışımı sütün içine ekleyiniz. 400 gr. toz şekeri de ilave ederek, tekrar kaynatarak pişiriniz. Süt koyulaşıp, göz göz göbek atmaya başlayınca ateşten indiriniz. Ufak komposta kâselerine keşkülü boşaltınız. Üzerlerini kabukları soyulmuş makineden geçiriimiş yeşil fıstık ve bademle süsleyiniz. Buz dolabında bir süre bekletip soğuttuktan sonra, ikram ediniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2022
|
Keşkül |
|
hafize
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51774
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı iç badem
1,5 fincan pirinç unu
1 bardak su
1 fincan şam fıstığı ve iç badem
Tencereye, kabukları ayıklanmış, haşlanmış ve dövülmüş iç badem ile bir bardak süt koyarak bunları iyice bir tülbentten süzerek ilerde kulllanılmak üzere bir kaba alınız.
Kalan sütü, kaynatınız. Kaynama anında, pirinç ununu suda eriterek kaynamakta olan süte azar azar on dakika kadar, karıştıra karıştıra kaynatınız. Bademli sütü ve şekeri de koyarak boz kıvamını alıncaya kadar karıştırarak kaynatınız, kâselere boşaltıp, soğumaya bırakınız. Üzerini çekilmiş badem ve şam fıstığı ile süsleyerek servis yapınız.
|
KEŞKÜL |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30730
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
3,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
3 su bardağı süt
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı badem
yarım kahve fincanı hindistancevizi
1 paket vanilya.
Bademleri soyup havanda iyice dövün veya rondodan geçirin. Sütle, yumurta sarılarını iyice çırpıp, şekeri ilave edin ve orta ateşte, karıştırarak pişirin. Pirinç ununu suyla, ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve süt kaynayınca, üzerine ilave edin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra hindistancevizini, bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Üzerini zevkinize göre süsleyin.
|
KEŞKÜL |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21316
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
Bademi üzerini örtecek kadar su ile beş dakika haşlayınız. Kabuklarını soyup makinadan geçiriniz. Bakır bir tencereye kıyılmış badem (süsü için 1 çorba kaşığı ayırınız) ve pirinç unu koyup biraz sütle eziniz. Sütün tamamını katıp karıştırınız.
Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Şekerini katıp bir iki taşım kaynatınız. Sıcak olarak kâselere boşaltıp kıyılmış yeşil fıstık, badem ve hindistancevizi ile süsleyiniz.
|
KEŞKÜL |
|
baykal
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc20235
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
2,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 kg. süt
500 gr. şeker
1 paket vanilya
1 tutam zerde boyası
300 gr. pirinç unu
YAPILIŞI:
Sütü tencerede kaynatın. Üzerine şeker, vanilya ve zerde boyasını ekleyerek tekrar kaynatın. Daha sonra pirinç ununu ekleyerek 15 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
|
Keşkül |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19753
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
4,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Seda Pastanesi Çukurambar
Malzemeler
30 gr pirinç unu,
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker,
1 litre süt
Üzerini süslemek için:
25 gr fıstık içi,
50 gr badem içi,
150 gr kaymak
bir tutam daha hindistancevizi
Yapılışı
Süt çukur bir tencereye konur. Sütün içine hindistancevizi ilave edilir ve 10 dakika sütle birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra ince süzgeç yardımıyla süzülür. Süzülen süt başka bir tencereye alınır ve içine toz şeker ilave edilir. Toz şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. 1/2 su bardağı su ile pirinç unu iyice karıştırılır ve kaynamakta olan süte yavaşça eklenir. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra bekletmeden kaselere paylaştırılır, iyice soğuması ve donması beklenir. Bu arada fıstık ve badem içleri kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve soyulur. Keşkülün üzeri fıstık, badem, hindistancevizi ve kaymakla süslenerek servis yapılır.
|
Keşkül |
|
ahsen
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci |
Kısa URL: https://ml.md/lc18036
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz badem
1 çay bardağı pirinç unu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
Soğuk süt bir tencereye aktarılır. Üzerine nişasta ve pirinç unu eklenir iyice karıştırılır. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar piririlir. Sonra toz badem ve şeker eklenir. 10 dakika daha pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servise sunulur.
|
Keşkül |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17874
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Malzemesi
4 su bardağı süt
1 kahve fincanı toz badem
1 kahve fincanı toz antepfıstığı,
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı hindistancevizi
4 su bardağı sütü tencereye koyup 1 su bardağı toz şekerle birlikte kaynatın. Toz badem ve toz antepfıstığının yarısını ilave edip bir süre daha kaynatın.
Pirinç unu ve nişastayı ilave edin. Topaklanmamasına dikkat ederek ve sürekli aynı yönde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Nişastanın kokusu kaybolunca ateşten alıp servis kaselerine boşaltın. Soğuduktan sonra üzerine toz hindistancevizi ve kalan antepfıstığını serpiştirerek servis yapın.
|
KEŞKÜL |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc11942
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007
3,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
2 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
100 gr badem (iç kabuğu çıkarılıp soyulmuş ve kıyılmış veya file badem)
100 gr margarin
1 poşet Pınar toz krem şantiye
YAPIMI
Süt + şeker + yumurta sarısı + un + mısır nişastası + vanilya karıştırılarak pişirilir, ateşi kapatınca 100 gr margarin konur ve badem ilave edilir. Biraz ılındıktan sonra 1 poşet krem şantiye konur, mixerle köpürünceye kadar 10-15 dakika çırpılır ve servis tabağına boşaltılır.
Afiyet olsun.
|
KEŞKÜL |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9437
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
3,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı badem
3 çorba kasığı pirinç unu
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Sütü orta boy bir tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuzu ilave edip, ısıtın. 1 su bardağı bademi sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Robottan gerilmiş bademi sütün içine alın. Tahta kaşıkla karıştırın. Yarım su bardağı suyla, 3 çorba kaşığı pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine yavaş yavaş ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ve hindistancevizini ilave edin. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Kup bardaklarına yada kaselere doldurup, üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyip, servis yapın.
|
KEŞKÜL |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8171
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
3,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
250 gram badem
1 kilo süt
Yeteri kadar hindistancevizi ve yeşil fıstık
1 su bardağı tozşeker
Kabuğu çıkmış, temizlenmiş badem içi taş havanda çok fazla hamur halinde döğülür. Pirinç unu, hindistancevizi sütü, doğulmuş badem, süt halinde döğülür. Pirinç unu, hindistancevizi sütü, doğulmuş badem, süt beraber karıştırılır. Tülbentten pişecek kaba geçirilir. Şeker ilâve edilip kokusu çıkana kadar pişirilir. Kâselere bölünerek soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş hindistancevizi ve doğulmuş fıstık konur.
|
Keşkül |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7697
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 bardak süt,
1 bardak şeker,
1 çay bardağı badem,
1 fincan pirinç unu,
1 kaşık nişasta,
1 tutam tuz
1 fincan antepfıstığı.
Hazırlanışı:
İç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak ucuyla bastırılarak kabuğundan çıkarılır. Yarısı alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve şekere katılır. Pirinç unu ve nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip, süte macun gibi akıtarak, 20 dakika tahta kaşıkla devamlı karıştırılır. Bir tutam tuz katılır. Koyulaşıp, sakız gibi olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilave edilir. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır. Üzerine arzuya göre hindistancevizi, antepfıstığı serpilir.
|
Keşkül |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5299
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı tuzsuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı hindistancevizi
Bademleri 2-3 dk sıcak suda bırakıp kabuklarını çıkartın ve badem makinasından geçirin. Süte katıp bir iki dakika kaynatın. Sonra bir süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Süzgeçte kalan bademleri bir tabağa alın. Sütün içine, yarım bardak suyla ezilmiş pirinç unu ve nişastayı karıştırın. Tozşeker ve hindistancevizini koyup 15 dk pişirin. Keşkülü kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini süzülmüş badem ve ince kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyin.
|
Keşkül |
|
ÇelikKapı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2005
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc4588
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
3,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak süt
1 bardak seker
1 çay bardagi badem
1 fincan pirinç unu
1 kasik nisasta
1 fiske tuz
Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir. Bademlerin yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. Pirinç unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir, tabaklara alinir. Üzerine arzuya göre hindistancevizi tozu, kavrulmus çamfistigi veya kavrulmus tuzsuz antepfistigi serpilir.
|
KEŞKÜL |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2431
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg süt
250 gr krem şanti
2 paket vanilyalı muhallebi
150 gr fındık rendesi
150 gr hindistancevizi rendesi
100 gr şam fıstık rendesi
Süte, hazır paket muhallebileri katıp kanştırarak pişirin. İçine biraz hindistancevizi, biraz fındık rendesi ilave edip ılınıncaya kadar bekletin. Krem şantiyi katıp soğutun. Fındık, hindistancevizi ve fıstık rendesi ile süsleyip, servis yapın.
|
Keşkül |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2430
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gr pirinç unu
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker
1 lt süt
25 gr iç antepfıstığı
50 gr lohusa şekeri
150 gr kaymak
50 gr iç badem
Hindistancevizini yaklaşık 10 dakika sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika bekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın.
ML® Keşkül-ü Fukara (görsel)
|
|