|
Keşkül |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75293
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
200 gr. tuzsuz badem
2 it. süt (8 su bardağı)
200 ml. su
6 çorba kaşığı pirinç unu
1 tutam tuz
400 gr. tozşeker
3 çorba kaşığı toz hindistancevizi
Bademleri kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlayıp, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Kurulayıp, robottan geçirerek un haline getirin.
Sütü suyla karıştırarak tencerede ısıtın. Bir su bardağı kadarını toz halindeki bademlerin üzerine dökün.
Pirinç ununu biraz su ile sulandırın. Ocaktaki süte, sütle ıslattığınız bademleri ekleyip, bir tahta kaşıkla sürekli aynı yönde karıştırın. Sulandırılmış pirinç ununu ve tuzu da ekleyerek, karıştırmayı sürdürün. Kaynayınca ateşi kısın.
Süt koyulaşmaya başlarken içine şekeri katıp karıştırın. Şeker eriyince hindistancevizini katın ve hep aynı yöne doğru karıştırmayı sürdürün. Karıştırma yönünü kesinlikle değiştirmeyin.
Keşkül kıvamını bulunca ateşten alıp kâselere boşaltın. Soğuyunca üzerini antepfıstığı ve toz hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
|
Keşkül |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67284
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
1,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı çiğ badem
Tencereye süt ve pirinç ununu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine şekeri ekleyip 3 dakika yine karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine kabukları soyulmuş ve kıyılmış çiğ bademi ekleyip kaselere başaltın. Üzerini fıstık badem veya fındıklarla süsleyip soğuk servis yapın.
|
KEŞKÜL |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71864
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı pirinçunu
1 litre süt
10 çorba kaşığı tozşeker
50 gr. badem içi
50 gr. hindistancevizi
50 gr. yeşil fıstık
Vanilya
Bademi soğuk suya koyup, ateşe koyunuz.
Bir taşım kaynayınca ateşten alıp, üzerine soğuk su koyup, kabuklarını soyunuz.
İyice kurulayıp, havanda Hindsitanceviziyle beraber döverek, macun kıvamına getiriniz. (1 çorba kaşığı badem, 1 çorba kaşığı Hindistancevizi rendesini üstü için ayırınız.)
Sonra süte karıştırıp, tel süzgeçten bir tencereye geçiriniz.
Telde kalan tortuları tekrar döverek yine sütle karıştırıp, süte süzünüz.
Böylece bütün badem geçinceye kadar işleme devam ediniz.
Pirinçununu çok az suyla ezerek onu da süte geçiriniz.
Şekeri de süte koyup, tencereyi ateşe koyunuz.
Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alıp, içerisine vanilya katınız.
Kepçeyle yüksekten birer kişilik kâselere koyunuz. (Üstünün göz göz olması için yüksekten konur.)
Üzeri kaymak tutunca badem, hindistancevizi rendesi, kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyip, servis yapınız.
|
Keşkül |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70566
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
1,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 su bardağı süt
2.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı toz badem
Sütü bir tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta ateşe oturtup şeker eriyene kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce içine hindistancevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın.
|
Keşkül |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc75124
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç unu
5 çay bardağından biraz az şeker
3 çorba kaşığı toz badem
Vanilya hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.
Not: Üzerini fındıkla veya istediğiniz bir kuruyemişle süsleyebilirsiniz.
|
Keşkül |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97001
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı file badem
½ kahve fincanı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Antep fıstığı
Sütle yumurta sarısını telle iyice çırpınız.
Orta ateşte, şekeri ilave ettikten sonra karıştırarak pişiriniz.
Ayrı bir kasede pirinç ununu suyla veya soğuk sütle (ölçülü sütünüzden ayıracağınız, ½ su bardağı süt) ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Böylece pişme esnasında nişastanın topaklanması önlenmiş olur.
Süt kaynayınca pirinç ununu ilave ediniz.
Tatlının dibini tutmaması için ateşinizi hafifleterek karıştırınız.
2-3 dakika kaynadıktan sonra Hindistan cevizi, file bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırınız ve ocağı kapatınız.
Keşkülü kaselere pay ediniz, Antep fıstığıyla süsleyerek soğuk servis yapınız.
|
Keşkül |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73580
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 l süt
200 g şeker
1 yumurta
50 g nişasta
25 g hindistancevizi
25 g toz badem
Tencereye sütü, yumurta sarısını ve şekeri ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatın. Ardından bir kapta nişastanın açılması için az miktar su ilave edip, karıştırın. Sulandırmış olduğunuz nişastayı kaynamış sütün içerisine ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis kaselerine alın ve soğumaya bırakın.
|
Keşkül |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102024
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
1,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi
30 adet ceviz
2 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı çiğ badem
2 adet nar, antepfıstığı, nane yaprağıyla süsleyin
Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kıyılmış bademleri, hindistancevizini, nar tanelerini ve vanilyayı ekleyin. Hazırlanan bu keşkülü kapların içine boşaltıp 2 saat kadar dolapta bekletin. Üzerini ayıklanmış nar taneleri ve kuru yemişlerle süsleyip ikram edin.
|
Keşkül |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101661
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 litre süt
100 gram pirinç unu
225 gram tozşeker
150 gram toz badem
2 yumurta sarısı (çırpılmış)
2 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı şamfıstığı (dövülmüş)
Pirinç ununa sütü karıştırarak ilave edin. Tozşeker, toz badem, yumurta sarısı ve hindistan cevizini katıp tekrar karıştırın. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Kevgirden geçirin. Kaselere paylaştırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerlerine şamfıstığı serpin. Servis yapın.
|
Keşkül |
|
meryem kız
Aşçı
Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc149191
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2020
1,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı su
Su ve nişasta hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynayana dek karıştırın.
Küçük bir kapta su ve nişastayı da karıştırıp tencereye ekleyin.
Tatlınız pişince kaselere eşit olarak dağıtın.
Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Keşkül |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129893
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3/4 su bardağı öğütülmüş badem
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
4 yemek kaşığı pirinç unu
3/4 su bardağı şeker
Sıcak suyun içine hindistancevizleri atılıp 10 dakika bekletilir.
Süt kaynatılır.
Hindistancevizleri süzülüp suyu süte eklenir.
Bu arada bir kasede pirinç unu ve 4 kaşık soğuk su içinde iyice çırpılır.
Pirinç unlu karışım kaynayan süte yavaş yavaş katılır.
Pirinç unlu süt 15 dakika sonra kıvam almaya başlayınca badem tozu ve şeker ilave edilir.
Yaklaşık 20 dakika hep aynı yöne çevrilerek keşkül pişirilir.
Kaseler doldurulan keşküller soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
|
Keşkül |
|
atam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc143615
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak süt
Çeyrek bardak toz şeker
1 bardak hindistancevizi tozu
1 çay bardağı pirinç unu
1 bardak iç badem
Toz hindistancevizi ile azar azar eklediğiniz 1 çay bardağı sütü bir havana koyarak dövün. Hindistancevizleri iyice ezildikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Hindistan cevizli sütü süzerek başka bir cam tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuz katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta pirinç ununu ve bir bardak suyu karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin. Bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yavaşça akıtarak ve hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Koyulaşana dek durmadan karıştırın.
Kıvamını ayarladıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine badem içi serperek servis yapın.
|
Keşkül |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152698
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem tozu
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı hindistancevizi
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Bir tencerede süt ve şekeri alıp çırpmaya başlayın. Ardından nişasta ve pirinç ununu da tencereye alın. Badem tozu ve hindistancevizini de ekleyip iyice çırpın. Tatlı kıvam alana kadar orta ateşte çırpın.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
Keşkülü sunum kaselerine alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Sunum kaselerinizi buzdolabına alın. Soğuduktan sonra üzerine badem parçaları serperek servis edebilirsiniz.
Not: Halkın huzuruna önem veren Osmanlı kadıları ve dervişleri yılın belirli zamanlarında halkın içine karışır dilencilik yaparmış. Topladıkları para da bu keşküllerde birikirmiş. Bu şekilde halkın durumu görülür, dertleri daha iyi anlaşılırmış. Keşküllerde toplanan bu paralar imarethanelere verilir, aş olarak dağıtılırmış. Yapılan tatlının bu kaplarda dağıtılması, adının keşkül olmasına neden olmuş.
|
Keşkül |
|
fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152729
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
385 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 çorba kaşığı mısır unu
1 litre / 1/2 badem sütü (mümkünse şeker eklenmemelidir)
5 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı vanilyalı özü
2 çorba kaşığı gül suyu
2 tane kakule
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Antep fıstığı veya badem
1 yemek kaşığı ince kıyılmış kakule
Mısır ununu biraz badem sütü ile pürüzsüz bir macun haline getirin. Bir kenara koyun ve bekletin.
Bir tencerede kalan badem sütünü orta ateşte şeker, vanilya özü, gül suyu ve kakule bölmelerini koyarak kaynatın. İyice kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra içerisindeki kakuleleri alın ve atın. Sonrasında mısır ununu karışımın içerisine dökerek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelmesi 15 dk. Sürecektir.
Keşkülü karıştırırken dibinin tutmamasına özen gösterin.
Hazırlamış olduğunuz keşkülü kaselere bölüştürerek buzdolabında soğutun. Daha sonra üzerine kıyılmış kakule, badem ekleyerek servis yapabilirsiniz. 15 dakika soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
|
Keşkül |
|
fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152740
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz badem
Servisi için:
12 adet badem
1 yemek kaşığı file antepfıstığı
Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamasına özen gösterin.
Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerlerini badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.
Not: Keşkül piştikten sonra çok yoğun bir kıvamda olmamalı. İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.
|
Keşkül |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164667
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml. Süt
1 yemek kaşığı Buğday Nişastası
1/2 bardak Badem Unu
1 Yumurta Sarısı
1 damla Vanilya
2 yemek kaşığı File Badem
1/2 bardak Şeker
Tencereyi ocağa alın ve sütü içerisine alın.
Yumurta sarısını içerisine alın ve bir çırpıcı yardımıyla yumurta sarısını sütün içerisinde açın.
Nişastayı, şekeri, badem unu ve vanilyayı da ilave edin.
Keşkülün yumurta kokusu sizi rahatsız ediyorsa, bu aşamada içine biraz da limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.
Tencerenin altını açın ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak her şeyi pişirin.
Bir tavaya file bademleri alın ve kısık ateşte biraz kavurun.
Keşkül kıvam alınca kuplara alın ve üzerlerini kavrulmuş file badem ile süsleyin.
Soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2022
|
Keşkül |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152513
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı toz badem
2,5 yemek kaşığı pirinç unu
Üzeri için;
Toz badem
Toz badem, pirinç unu ve toz şekeri bir tencerede karıştırıyoruz. Ardından üzerine sütü ekleyip orta ateşte kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra servis kaselerine alıp en az 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis sırasında üzerine toz badem ekliyoruz.
|
Keşkül |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163758
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
5 su bardağı ile süt
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı ile toz şeker
2 yemek kaşığı ile buğday nişastası
5 yemek kaşığı ile toz badem
2 yemek kaşığı ile rendelenmiş hindistancevizi
Servisi için:
2 yemek kaşığı ile kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file ile antepfıstığı
Sütü yumurtanın sarısı, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencereye aktarın
Orta ateşte tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynattığınız keşkül karışımına rendelenmiş hindistancevizini ekleyerek karıştırın.
Pişen keşkülünü servis kâselerine eşit bir şekilde paylaştırın.
Üstünü kabuksuz çiğ bademi ve file antepfıstığı ile süsleyerek sonra soğuk olarak servis edin.
|
Keşkül |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172389
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1/2 çay bardağı toz badem
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
Şekeri, pirinç ununu ve toz bademi tencereye alın.
Üzerlerine sütü eklemeye başlayın ve bir yandan da çırpıcı yardımı ile karıştırmaya başlayın.
Malzemelerin pürüzsüz bir kıvam aldığına emin olduktan sonra ocağın altını yakın.
Muhallebiyi orta ateşte hafif kıvam alana kadar karıştırın ve bu süreçte dibinin tutmamasına özen gösterin.
Tatlının kıvamı muhallebi gibi yoğun olmamalıdır. Karışımı kreme kıvamına gelince ocaktan alın.
Karışımı servis tabaklarına boşaltın.
Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Not: Servis sırasında üzerine file badem ve tarçın ekleyebilirsiniz.
|
Keşkül |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172673
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
100 g badem
1250 ml süt
75 gram pirinçle yapılmış sübye veya 40 g nişasta
200 g şeker
1 adet yumurta
Üzeri için:
25 g hindistancevizi rendesi
25 g antepfıstığı, file
Bademi 1 dakika kaynatıp süzdükten sonra kabuklarını soyun ve mutfak robotunda un haline getirin.
250 ml sütü bademe ekleyin ve karıştırın.
Kalan sütü tencereye koyun ve içine badem unu karışımını ilave edin. Şekeri de ekledikten sonra ağır ağır karıştırarak sübyeyi katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Yumurtayı çırpma teliyle 3-4 dakika çırpın, içine 1 kepçe keşkül yedirdikten sonra karışımı keşküle karıştırın. Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ocaktan alın.
Keşkülü servis kâselerine paylaştırın.
Hindistancevizi ve antepfıstığıyla süsleyerek soğuk servis edin.
Not: Badem ile sütün uyumu bu bir nevi bademli muhallebi olan tatlıyı çok özel kılar. Bir zamanlar dervişler boyunlarına asılı keşkül kabı dedikleri deniz kabuğundan yapılmış bir kap ile kapı kapı dolaşıp tekke için para dışında pirinç ve türlü yiyecekler toplarlardı. Keşkül tatlısının da dervişlerin keşkül kaplarıyla toplayıp tekkeye götürdükleri türlü yemişlerin birleştirilmesinden yapıldığı söylenir.
|
|