Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pelte Tarifleri > Keşkül (21 adet - 2,035,869 defa bakıldı)

Keşkül


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Keşkül

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc111
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2005
3,839 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı hindistancevizi

Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. Hindistancevizi ile birlikte robotta iyice karıştırın. Pirinçunu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Bademli karışımı ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip ateşte alın. Kaseler pay edin. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. Soğuyunca servis yapın.


ML® Keşkül için tıklayın



Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 10.08.2020


Keşkül

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc474
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005
4,315 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kavrulmış badem

Süt ve tozşekeri bir tencereye aktarıp, kaynatın. Başka bir kapta nişastayı biraz suyla ezin. Üzerine yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip, çırpın. Bu karışımı çok yavaş şekilde ince ince akıtarak kaynayan şekerli süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine kavrulmuş, kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Karışımı kuplara doldurun. Ilındıktan sonra buzdolabından çıkarıp, üzerlerini file badem ve fıstıkla süsleyip, servis yapın.


ML® Keşkül-ü Fukara için tıklayın




Keşkül

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc2430
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,385 defa indirildi / yazdırıldı




30 gr pirinç unu
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker
1 lt süt
25 gr iç antepfıstığı
50 gr lohusa şekeri
150 gr kaymak
50 gr iç badem

Hindistancevizini yaklaşık 10 dakika sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika bekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın.

ML® Keşkül-ü Fukara (görsel)



Keşkül

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57137
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
3,396 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

2 kg. süt
400 gr. tozşeker
150 gr. badem
100 gr. yeşil fıstık
150 gr. pirinç unu
50 gr. patates unu
50 gr. hindistancevizi

Sütü önce kaynatınız ve soğumaya bırakınız. Bademlerin kabuklarını soyup, temizledikten sonra makineden geçiriniz. Çektiğiniz bademleri sütün içine ilave edip 10 dakika kadar kaynatınız. Tel bir süzgeçten geçirerek sütün içindeki bademleri ayrı bir tabağa çıkarınız. Bir bardak su içinde patates ununu ve pirinç ununu karıştırarak eziniz, içine hindistancevizi tozunu karıştırınız. Bu karışımı sütün içine ekleyiniz. 400 gr. toz şekeri de ilave ederek, tekrar kaynatarak pişiriniz. Süt koyulaşıp, göz göz göbek atmaya başlayınca ateşten indiriniz. Ufak komposta kâselerine keşkülü boşaltınız. Üzerlerini kabukları soyulmuş makineden geçiriimiş yeşil fıstık ve bademle süsleyiniz. Buz dolabında bir süre bekletip soğuttuktan sonra, ikram ediniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2022


Keşkül

Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc67284
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
1,896 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı çiğ badem

Tencereye süt ve pirinç ununu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine şekeri ekleyip 3 dakika yine karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine kabukları soyulmuş ve kıyılmış çiğ bademi ekleyip kaselere başaltın. Üzerini fıstık badem veya fındıklarla süsleyip soğuk servis yapın.



Keşkül

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73580
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
1,662 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 l süt
200 g şeker
1 yumurta
50 g nişasta
25 g hindistancevizi
25 g toz badem

Tencereye sütü, yumurta sarısını ve şekeri ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatın. Ardından bir kapta nişastanın açılması için az miktar su ilave edip, karıştırın. Sulandırmış olduğunuz nişastayı kaynamış sütün içerisine ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis kaselerine alın ve soğumaya bırakın.



Keşkül

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97001
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,751 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı file badem
½ kahve fincanı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Antep fıstığı

Sütle yumurta sarısını telle iyice çırpınız.
Orta ateşte, şekeri ilave ettikten sonra karıştırarak pişiriniz.
Ayrı bir kasede pirinç ununu suyla veya soğuk sütle (ölçülü sütünüzden ayıracağınız, ½ su bardağı süt) ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Böylece pişme esnasında nişastanın topaklanması önlenmiş olur.
Süt kaynayınca pirinç ununu ilave ediniz.
Tatlının dibini tutmaması için ateşinizi hafifleterek karıştırınız.
2-3 dakika kaynadıktan sonra Hindistan cevizi, file bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırınız ve ocağı kapatınız.
Keşkülü kaselere pay ediniz, Antep fıstığıyla süsleyerek soğuk servis yapınız.



Keşkül

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102024
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
1,565 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi
30 adet ceviz
2 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı çiğ badem
2 adet nar, antepfıstığı, nane yaprağıyla süsleyin

Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kıyılmış bademleri, hindistancevizini, nar tanelerini ve vanilyayı ekleyin. Hazırlanan bu keşkülü kapların içine boşaltıp 2 saat kadar dolapta bekletin. Üzerini ayıklanmış nar taneleri ve kuru yemişlerle süsleyip ikram edin.



Keşkül

gülüş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc129893
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
908 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

3/4 su bardağı öğütülmüş badem
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
4 yemek kaşığı pirinç unu
3/4 su bardağı şeker

Sıcak suyun içine hindistancevizleri atılıp 10 dakika bekletilir.
Süt kaynatılır.
Hindistancevizleri süzülüp suyu süte eklenir.
Bu arada bir kasede pirinç unu ve 4 kaşık soğuk su içinde iyice çırpılır.
Pirinç unlu karışım kaynayan süte yavaş yavaş katılır.
Pirinç unlu süt 15 dakika sonra kıvam almaya başlayınca badem tozu ve şeker ilave edilir.
Yaklaşık 20 dakika hep aynı yöne çevrilerek keşkül pişirilir.
Kaseler doldurulan keşküller soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.



Keşkül

atam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc143615
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak süt
Çeyrek bardak toz şeker
1 bardak hindistancevizi tozu
1 çay bardağı pirinç unu
1 bardak iç badem

Toz hindistancevizi ile azar azar eklediğiniz 1 çay bardağı sütü bir havana koyarak dövün. Hindistancevizleri iyice ezildikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Hindistan cevizli sütü süzerek başka bir cam tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuz katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta pirinç ununu ve bir bardak suyu karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin. Bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yavaşça akıtarak ve hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Koyulaşana dek durmadan karıştırın.
Kıvamını ayarladıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine badem içi serperek servis yapın.



Keşkül

meryem kız
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc149191
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2020
1,179 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı su

Su ve nişasta hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynayana dek karıştırın.
Küçük bir kapta su ve nişastayı da karıştırıp tencereye ekleyin.
Tatlınız pişince kaselere eşit olarak dağıtın.
Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Keşkül

hacı karagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152513
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
298 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı toz badem
2,5 yemek kaşığı pirinç unu
Üzeri için;
Toz badem

Toz badem, pirinç unu ve toz şekeri bir tencerede karıştırıyoruz. Ardından üzerine sütü ekleyip orta ateşte kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra servis kaselerine alıp en az 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis sırasında üzerine toz badem ekliyoruz.



Keşkül

balin-a
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Yenihisar Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc152698
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem tozu
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı hindistancevizi
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Bir tencerede süt ve şekeri alıp çırpmaya başlayın. Ardından nişasta ve pirinç ununu da tencereye alın. Badem tozu ve hindistancevizini de ekleyip iyice çırpın. Tatlı kıvam alana kadar orta ateşte çırpın.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
Keşkülü sunum kaselerine alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Sunum kaselerinizi buzdolabına alın. Soğuduktan sonra üzerine badem parçaları serperek servis edebilirsiniz.

Not: Halkın huzuruna önem veren Osmanlı kadıları ve dervişleri yılın belirli zamanlarında halkın içine karışır dilencilik yaparmış. Topladıkları para da bu keşküllerde birikirmiş. Bu şekilde halkın durumu görülür, dertleri daha iyi anlaşılırmış. Keşküllerde toplanan bu paralar imarethanelere verilir, aş olarak dağıtılırmış. Yapılan tatlının bu kaplarda dağıtılması, adının keşkül olmasına neden olmuş.



Keşkül

fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc152729
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
385 defa indirildi / yazdırıldı




7 çorba kaşığı mısır unu
1 litre / 1/2 badem sütü (mümkünse şeker eklenmemelidir)
5 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı vanilyalı özü
2 çorba kaşığı gül suyu
2 tane kakule
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Antep fıstığı veya badem
1 yemek kaşığı ince kıyılmış kakule

Mısır ununu biraz badem sütü ile pürüzsüz bir macun haline getirin. Bir kenara koyun ve bekletin.
Bir tencerede kalan badem sütünü orta ateşte şeker, vanilya özü, gül suyu ve kakule bölmelerini koyarak kaynatın. İyice kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra içerisindeki kakuleleri alın ve atın. Sonrasında mısır ununu karışımın içerisine dökerek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelmesi 15 dk. Sürecektir.
Keşkülü karıştırırken dibinin tutmamasına özen gösterin.
Hazırlamış olduğunuz keşkülü kaselere bölüştürerek buzdolabında soğutun. Daha sonra üzerine kıyılmış kakule, badem ekleyerek servis yapabilirsiniz. 15 dakika soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.



Keşkül

fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc152740
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
348 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz badem
Servisi için:
12 adet badem
1 yemek kaşığı file antepfıstığı

Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamasına özen gösterin.
Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerlerini badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

Not: Keşkül piştikten sonra çok yoğun bir kıvamda olmamalı. İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.



Keşkül

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163758
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
258 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

5 su bardağı ile süt
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı ile toz şeker
2 yemek kaşığı ile buğday nişastası
5 yemek kaşığı ile toz badem
2 yemek kaşığı ile rendelenmiş hindistancevizi
Servisi için:
2 yemek kaşığı ile kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file ile antepfıstığı

Sütü yumurtanın sarısı, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencereye aktarın
Orta ateşte tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynattığınız keşkül karışımına rendelenmiş hindistancevizini ekleyerek karıştırın.
Pişen keşkülünü servis kâselerine eşit bir şekilde paylaştırın.
Üstünü kabuksuz çiğ bademi ve file antepfıstığı ile süsleyerek sonra soğuk olarak servis edin.



Keşkül

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164667
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
345 defa indirildi / yazdırıldı




500 ml. Süt
1 yemek kaşığı Buğday Nişastası
1/2 bardak Badem Unu
1 Yumurta Sarısı
1 damla Vanilya
2 yemek kaşığı File Badem
1/2 bardak Şeker

Tencereyi ocağa alın ve sütü içerisine alın.
Yumurta sarısını içerisine alın ve bir çırpıcı yardımıyla yumurta sarısını sütün içerisinde açın.
Nişastayı, şekeri, badem unu ve vanilyayı da ilave edin.
Keşkülün yumurta kokusu sizi rahatsız ediyorsa, bu aşamada içine biraz da limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.
Tencerenin altını açın ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak her şeyi pişirin.
Bir tavaya file bademleri alın ve kısık ateşte biraz kavurun.
Keşkül kıvam alınca kuplara alın ve üzerlerini kavrulmuş file badem ile süsleyin.
Soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2022


Keşkül

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172389
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1/2 çay bardağı toz badem
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu

Şekeri, pirinç ununu ve toz bademi tencereye alın.
Üzerlerine sütü eklemeye başlayın ve bir yandan da çırpıcı yardımı ile karıştırmaya başlayın.
Malzemelerin pürüzsüz bir kıvam aldığına emin olduktan sonra ocağın altını yakın.
Muhallebiyi orta ateşte hafif kıvam alana kadar karıştırın ve bu süreçte dibinin tutmamasına özen gösterin.
Tatlının kıvamı muhallebi gibi yoğun olmamalıdır. Karışımı kreme kıvamına gelince ocaktan alın.
Karışımı servis tabaklarına boşaltın.
Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Not: Servis sırasında üzerine file badem ve tarçın ekleyebilirsiniz.



Keşkül

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172673
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
158 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

100 g badem
1250 ml süt
75 gram pirinçle yapılmış sübye veya 40 g nişasta
200 g şeker
1 adet yumurta
Üzeri için:
25 g hindistancevizi rendesi
25 g antepfıstığı, file

Bademi 1 dakika kaynatıp süzdükten sonra kabuklarını soyun ve mutfak robotunda un haline getirin.
250 ml sütü bademe ekleyin ve karıştırın.
Kalan sütü tencereye koyun ve içine badem unu karışımını ilave edin. Şekeri de ekledikten sonra ağır ağır karıştırarak sübyeyi katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Yumurtayı çırpma teliyle 3-4 dakika çırpın, içine 1 kepçe keşkül yedirdikten sonra karışımı keşküle karıştırın. Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ocaktan alın.
Keşkülü servis kâselerine paylaştırın.
Hindistancevizi ve antepfıstığıyla süsleyerek soğuk servis edin.

Not: Badem ile sütün uyumu bu bir nevi bademli muhallebi olan tatlıyı çok özel kılar. Bir zamanlar dervişler boyunlarına asılı keşkül kabı dedikleri deniz kabuğundan yapılmış bir kap ile kapı kapı dolaşıp tekke için para dışında pirinç ve türlü yiyecekler toplarlardı. Keşkül tatlısının da dervişlerin keşkül kaplarıyla toplayıp tekkeye götürdükleri türlü yemişlerin birleştirilmesinden yapıldığı söylenir.



Keşkül

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174696
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
143 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı dövülmüş fındık veya fıstık
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı gül suyu veya portakal çiçeği suyu (isteğe bağlı)

İlk adım olarak, bir tencereye su, süt, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Karışımı iyice çırpın, böylece nişasta tamamen çözülene kadar karıştırın.
Tencereyi orta ateşe yerleştirin ve sürekli karıştırarak karışımı ısınmaya başlatın. Karışım ısındığında, kısık ateşe alın ve sürekli karıştırarak koyulaşıp kıvam alana kadar pişirin.
Bu işlem yaklaşık olarak 10-15 dakika sürebilir.
Karışım koyulaşmaya başladığında, vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
Koyulaşmış karışımı ocaktan alın ve gül suyu veya portakal çiçeği suyu (varsa) ekleyin. Bu aromalar tatlıya hoş bir lezzet katacaktır.
Eğer bu aromaları kullanmak istemiyorsanız, kullanmayabilirsiniz.
Hazırladığınız keşkül karışımını servis kaselerine veya kuplara paylaştırın.
Üzerlerine dövülmüş fındık veya fıstık ile rendelenmiş hindistancevizi serpip, keşkülleri soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az birkaç saat veya tercihen bir gece boyunca dinlendirin.







Keşkül Tarifleri Pelte Tarifleri



(21 adet Keşkül 2,035,869 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort