Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kesme Aşı (Sarıkamış Kars)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kesme Aşı (Sarıkamış Kars)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145459
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
417 defa indirildi / yazdırıldı




Sarıkamış Belediyesi

1 su bardağı yeşil mercimek
Haşlamak için 3 su bardağı su
1 orta boy kuru soğan
1/2 kaşık domates salça
1/2 kaşık biber salça
Pişirirken ilave edilmek için 7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
Hamuru için:
1 yumurta
8 kaşık un
4 kaşık su
1/2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı yeşil mercimeği, 3 su bardağı su bardağı suda (az tuz ilavesi ile) haşlanır. (Dağılmadan, hafif diri olsun)Bir kâseye, yumurta kırıp, tuz ve suyu eklenir. 8 kaşık un ilavesi ile biraz katı bir hamur yoğrulur. Bu hamurun biri büyük biri daha küçük 2 bezeye ayrılır. Bezeler un yardımıyla açılır, biri şeritler halinde erişte şeklinde kesilir. Tencereye, çok az yağ koyarak, küp küp doğranan kuru soğan ölünceye kadar kavrulur. Üzerine salçaları ilave edilip, bir iki çevirdikten sonra, haşlanan mercimek ilave edilerek, 7 su bardağı su eklenir. Tuzunu da damak tadımıza göre belirlenip kaynamaya bırakılır. Bu arada, diğer beze, büyükçe parçalara ayrılıp, elimizde oklava gibi uzun yuvarlanır. Bunlar una bulanıp, küçük küpler halinde kesilir. Yemek kısık ateşe alınıp erişteler ilave edilir. Bir tavaya, biraz sıvıyağ katılır. Küp şeklinde kestiğimiz hamurlar bu yağda kızartılır. Yemeğin altını kapatmadan önce, bu kızarmış hamurları ilave edilir. Çok az daha ocakta tutulup servise sunulur.







Kesme Aşı (Sarıkamış Kars) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(1 adet Kesme Aşı (Sarıkamış Kars) 3,702 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort