400 gr haşlanmış ve soyulmuş kestane
300 gr un
200 gr Tereyağı
80 gr şeker
70 gr Krema
50 gr Süt
3 yumurta sarısı
1 vanilya çubuğu
1 tutam rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Tuz
180 gr yumuşamış İçim Tereyağı’nı parçalara bölün. Un, 120 gr şeker ve bir tutam tuz ile karıştırın, daha sonra yumurta sarılarını, limon kabuğunu ve İçim Sütü ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar hızlıca yoğurun. Hamuru bez haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kestaneleri bir kasenin içine ufalayın. Bir tavada kalan İçim Tereyağı’nı ve şekeri vanilya çubuğu ile birlikte eritin. Karamelleşmeye başladığında bir kepçe su ekleyin ve karıştırın, İçim Şef Krema ekleyin ve karameller eriyinceye kadar pişirin. Bu kremayı kestanelerin üstüne dökün ve çatal yardımıyla ezerek düzgün şekilde yayın ve bir dolgu elde edin. Tart hamurunu merdane ile 4 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kağıt yayılmış bir fırın kabına yerleştirin, üzerine hazırladığınız dolguyu yayın. Kenarlarına daha sonra yapışması için çırpılmış yumurta sarısı sürün, üzerine diğer tart hamurunu yerleştirin, kenardan taşan fazla hamurları kesin ve birbirine iyice yapıştırın. Ortasından bir delik açın, üzerine yumurta sarısı sürün, pudra şekeri serpin ve 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Üzerine ince çekilmiş susam ya da haşhaş serperek sıcak servis edin.
|