|
|
Kestane Şekeri |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc30110
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
500 gr iri kestane,
2.5 su bardağı toz şeker,
2.5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı vanilya.
Hazırlanışı
*Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılıyınca ince kabuklarını soyun.
* Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.
* Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
|
|
Kestane Şekeri Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|