1 su bardağı kestane şekeri
2/3 su bardağı iri çekilmiş badem
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
10 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 adet portakal rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
175 gram margarin
Yarım su bardağı esmer şeker
3 adet yumurta
175 gram kekun
Yarım su bardağı kek kırıntısı
1 tatlı kaşığı tarçın
Kestane şekerini, iri çekilmiş badem ve ceviz, kuru üzüm ve doğranmış kuru kayısı, portakal kabukları ve limon kabuklarıyla beraber harmanlayın. Puding kalıbını iyice yağlayın. Kestaneli karışımın yarısını kalıbın dibine yayın. Diğer tarafta margarin ve esmer şekeri çırpın. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. 1-2 dakika daha çırpıp, kekunu ve kek kırıntılarını ekleyin. İyice karıştırın. Tarçını ve kalan kestaneli karışımı ilave edip kalıba boşaltın. Üzerini yağlı kağıtla örtün. Ağzını iple bağlayın. İçi su dolu bir kabın içinde fırına verin. 1.5-2 saat kadar, 180 derece fırında pişirin. Su çok azalırsa, kaba su ilave edin. Kürdan veya kuru bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
|