2 su bardağı pirinç, 1 kase tavuk ciğeri, 1 kase haşlanmış kestane, 1 kuru soğan, 2 yemek kaşığı çamfıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım fincan sıvıyağ, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı karabiber, tuz.
Pirinçler üzeri örtecek kadar sıcak su ve biraz tuz ilavesi ile yarım saat bekletilir.
Yıkanıp doğranmış tavuk ciğerleri bir tavada biraz sıvıyağ ve tuz ilavesi ile kavrulur.
Soğanlar yemeklik doğranır. Ayrı bir tencereye sıvıyağ ve tereyağı alınır, üzerine soğanlar eklenerek pembeleşene kadar pişirilir.
Haşlanmış, soyulmuş ve doğranmış kestaneler soğanların üzerine eklenerek biraz karıştırılır.
Üzerine çamfıstığı eklenir, beraberce kavrulur.
Üzerine yıkanmış suyu süzülmüş pirinçler eklenir, karıştırılır.
Üzerine kuşüzümleri ve tuz eklenir.
Diğer tavada kavrulan tavuk ciğerleri de eklenir.
Hep beraber bir süre kavrulur.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Yenibahar ve karabiber eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak suyu çekene kadar takribi 10-15 dakika pişirilir.
Ateş kapatılarak zedelemeden pirinçler alt-üst edilir.
Tencere ile kapak arasına emici bir kağıt konarak demlenmeye bırakılır.
En az yarım saat demlenen pilav zedelemeden alt-üst edilerek karıştırılır.
Servise sunulur.
|