|
Kestaneli ve Köfteli Arpa Şehriye Çorbası |
|
YAP-BOZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57730
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
10 adet kestane
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı domates suyu
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Köftesi için:
200 g kıyma
1 yemek kaşığı kırık pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
5-6 kültür mantarı
Köftesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. İyice yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Kestanelerin kabuklarını sivri uçlu bir bıçak yardımı ile çizin. Tavanın üzerine alıp orta ateşte kabukları açılana kadar pişirin. Domates suyu ile sıcak suyu tencereye alın. 10 dakika kaynatın. 2 Daha sonra tereyağını, 4e böldüğünüz kestaneleri ve arpa şehriyeleri ilave edin. 10 dakika sonra hazırladığınız köfteleri, ince dilimlenmiş mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|