|
|
Kibbeh |
|
Ayfer Demirtepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33840
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009
2,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tepside İçli Köfte
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
yarım kg. koyun kıyması
3 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı susam
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber.
İçi için:
1 adet soğan
250 gr. koyun kıyması
100 gr. ceviz
1 fincan çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı zeytinyağı
kimyon
kişniş
tuz
karabiber.
Domates salçası, limon suyu ile yarım bardak ılık suda eritilir. 1 bardak bulgura ilave edilip 20 dakika beklenir. Diğer tarafta soğan ve kıyma yağda kavrulur, ateşten alınıp içine ceviz, fıstık, tuz, biber katılarak iç hazırlanır. Fırın tepsisi yağlanır üzerine yağlı kağıt yayılır, hazırlanan bulgurlu hamur ikiye bölünür. Bir bölümü tepsinin altına yayılır. İçine iç malzemesi koyulduktan sonra üzerine kalan hamur yayılır. Üzeri baklava gibi kesilir. Susam serpilip fırında kızartılır.
|
|
Kibbeh Tarifleri Etnik Arap Yemekleri
|
|