1 kahve fincanı zeytinyağı
4 adet tatlı sivribiber
4 dilim lira gibi limon
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı su
4 adet kılıçbalığı filetosu (1 santim kalınlığında ve her biri 150'şer gram)
2 adet ortadan kesilmiş defne yaprağı
1) Küçük bir tepsinin dibini zeytinyağı ile yağlayıp balıkları diziniz. Üzerlerine 1'er defne, 1'er sivribiber, 1'er dilim limon koyunuz.
2) Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırınız. Soğanları 1'er dakika sote yapıp, domatesleri 4'e bölüp ilâve ediniz.
3) 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz, tuzunu ilâve edip karıştırdıktan sonra, suyunu ilâve edip karıştırarak 5 dakika kaynatınız.
4) Domatesli suyu bir tel süzgeçten veya makineden geçirerek balıkların üzerine dökünüz ve hemen fırına sürüp 8-10 dakika fırında pişirip servis yapınız.
|