Malzeme:
150 gram kılıç balığı filetosu
2 diş sarımsak
1 adet limon
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Baldo pirinç
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 adet soğan
1/4 Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı sumak
2-3 adet kiraz domates
2 dal dereotu
Kılıç balığını limon dilimleri ve ezilmiş sarımsak ile 1 saat kadar bekletin. Otlu pilav için soğanı soyup kıyın. Teremyağ'ı pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. birkaç dakika karıştırıp 2 kahve fincanı sıcak suda eritilmiş tavuk bulyonu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, nar ekşisi, tuz, krema ve karabiberle tatlandırın. Demlenmeye bırakın. Balık etini ızgarada pişirin. Servis tabağına nar ekşili pilavı yayın, üzerine ızgara balık etini yerleştirin. Kıyılmış dereotu ile süsleyin, isteğe göre kiraz domatesli Akdeniz yeşilliği salatası eşliğinde servis yapabilirsiniz.
|