|
|
Kilis Kebabı (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc46227
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
4,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde yöresel bir lezzet hazırlayacağız
"Kilis Kebabı"
ama önce malzeme listesini öğrenelim
400 gram kıyma
1 çay bardağı galeta unu
3 adet patlıcan
3 - 4 adet domates
2 adet biber
1 adet kuru soğan
yarımşar çorba kaşığı biber ve domates salçası
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
karabiber
ve tuz
malzeme listesinden sonra...
patlıcanlarımızı soyarak ve doğrayarak işlemlerimize başlıyoruz
her zaman patlıcanlarımızı çubuklu olarak soyarız...
bu tarifimizde patlıcanın bütün kabuklarını soyacağız
şimdi patlıcanlarımızı önce boyuna dörde kesiyoruz
ondan sonra, iki parmak eninde doğruyoruz
ve hazırladığımız tuzlu suya yarım saatliğine bırakıyoruz
patlıcanların acısı çıkarken, biz de köftelerimizi yoğurarak devam edelim
kıymayı yoğurma kabına aktarıyoruz
üzerine galeta ununu...
şöyle bir yarım tatlı kaşığı kadar tuzu...
1 çay kaşığı kadar da karabiberi ilave ediyoruz
bütünleşene kadar yoğuruyoruz
harcımız bütünleşti
şimdi artık şekil verebiliriz
cevizden küçük, fındıktan biraz büyük toplar yapacağız
aslında orijinal tarifte; bir patlıcan, bir köfte olarak şişe dizilir
ve ızgarada pişirilir, biz pratik olsun diye bu şekilde yapıyoruz
ve fırında pişireceğiz
köftelerimizi şekillendirdikten sonra...
tuzlu suda bekletip yıkadığımız...
ve süzdüğümüz patlıcanları kenara bırakıyoruz
şimdi tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz
20 - 25 dakika pişiriyoruz
köfte ve patlıcan pişerken biz de soğanlarımızı doğrayalım
soğanımızı ince doğruyoruz
biberleri de doğruyalım
biberden sonra, son olarak soyduğumuz domatesleri de doğrayalım
fazla ince doğramıyoruz
tencereye yağı bırakıyoruz
biraz ısındıktan sonra soğanı ekliyoruz
ve şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
domates ve biber salçasını da ekleyelim
salçanın kokusu gidene kadar bir kaç dakika çevirelim
şimdi biberi ekleyelim
tuzumuzu da ilave edebiliriz
ve karabiber
biberler de sarardıktan sonra domatesimizi ekleyebiliriz
domatesler şeklini kaybedene kadar kapaklı olarak pişireceğiz
evet domatesler şeklini kaybetti
biraz da sulandı, ama biz ilave olarak...
bir su bardağı kadar sıcak su ilave edeceğiz
kaynamakta olan sosumuza, önce pişirdiğimiz köfteleri...
ardından pişirdiğimiz patlıcanları ilave ediyoruz
şöyle karıştırıyoruz
kapağını kapatacağız, 5 - 6 dakika sonra ateşten alabiliriz
Kilis kebabı pişti, servis tabağına aldık
şimdi sofraya götürebiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında, bu bölümde yöresel bir lezzet paylaştık
"Kilis Kebabı"
çok sağlıklı ve lezzetli bir kebap oldu
İnşallah en kısa sürede denersiniz ve bizleri hatırlarsınız
şimdiden Afiyet Olsun!
ML® Kilis Kebabı için tıklayın
|
|
Kilis Kebabı (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
|
|