Ahtapot 1 kg
Kuru sogan 3 adet
Domates 1 adet
Domates salçası 1 yemek kasığı
Sirke 2 çorba kasığı
Zeytinyağı ½ su bardağı
Defne yaprağı 2 adet
Kimyon 1 tatlı kasığı
Karabiber 1 çay kasığı
Tuz 1 çay kasığı
Su 7½ su bardağı (ahtapotu haslamak için) + 4 su bardağı (yemekte kullanmak için)
Maydanoz 8-10 dal (istege baglı)
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Düdüklü Et/Tavuk moduna getirin. Ahtapotları iyice yıkadıktan sonra hazneye yerlestirin.
İçerisine 7+1/2 su bardağı suyu ve sirkeyi ekledikten sonra kapağını kapatarak 20 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Ahtapotun her bacağını yaklasık esit büyüklükte olacak sekilde 2-3 parçaya keserek genis bir kaseye alın.
Haznenin içindeki suyu bosaltın ve Gurme Sef’i Sote 180 °C moduna getirin.
Soğan ve domatesi küp küp dograyın. Hazneye zeytinyağını dökerek kızdırın. Soganları hazneye alarak 3 dakika kadar soteleyin.
Ardından salça ve domatesi ekleyerek 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Defne yaprağı, tuz,karabiber, kimyon ve suyu ekleyerek karıstırın.
Ahtapot bacaklarını ilave edin. Daha sonra Gurme Sef’i Yahni/Tencere Yemegi moduna getirin ve kapağını kapatarak 10 dakika pismeye bırakın.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin.
Daha sonra buhar val.ni açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Ahtapotunuzu sosuyla birlikte genis bir servis kasesine alın. Defne yapraklarını içerisinden çıkarın. Maydanoz yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|