Yarım su bardağı bulgur
1 çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı nohut
8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Üzerine;
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kuru fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatın ve ayrı ayrı haşlayın, sularını çorbada kullanmak üzere ayırın. Tereyağında salça ve sarımsağı kavurun, bulguru ekleyin ve birlikte soteleyin. Kuru fasulye, nohut ve sularını, et suyunu ekleyin ve tüm bakliyatlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm baharatları da koyun ve karıştırın, limon suyunu ekleyin. Ayrı bir tavada halka doğranmış soğanları 1 çorba kaşığı tereyağında iyice karamelize edin. Kırmızıbiberi ekleyin, kâselerin üzerine paylaştırarak servis yapın.
|