Kinoayı bu kadar popüler ve kullanılır yapan en önemli özelliği yüksek besin değerlerine sahip olmasıdır.
Diğer tahıllara göre vitamin, mineral, protein, lif ve sağlıklı yağlar açısından daha zengin olan kinoanın
Pişmemiş 100 g.nda;
334 kcal Enerji
7,33 g yağ
50,83 g yağ
42,52 g lif
13,67 g protein bulunmaktadır.
Bunlara ek olarak belirli miktarlarda potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, bakır, manganez krom bulunmaktadır.
Bu besin değerleri, bireylerin günlük besin ihtiyaçlarında kinoayı kullanmalarının nasıl faydalı olacağını ve diyet yapan bireylerin diyet yemeklerinde tam olarak alamadıkları önemli vitamin, mineral ve lif ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceklerini açıkça ortaya koymaktadır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024
|