4 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 çay kaş kaşığı kişniş (öğütülmüş)
Tuz ve karabiber
½ bardak maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 bardak ceviz (ince kıyılmış)
1 bardak beyaz kinoa
1/4 bardak kaşar peyniri(ince dilimlenmiş)
Biberlerin ağız kısımlarını kesin ve içini boşaltın. Tepe kısımlarını bir kenara ayırın ve ince şekilde dilimleyin.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak, kişniş, biberlerin tepe kısımlarını tuz ve karabiber eleyerek soğanlar pembemsi bir renk alana kadar kavurun.
Kinoayı, maydanozu, cevizi, 3/4 bardak kaşar peyniri, yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Biberlerinizi cam fırın kabına yerleştirin ve içlerini eşit olacak şekilde karışımla doldurun ve biberlerin yanmaması için çok kaba az su ekleyin ve alüminyum folyo ile kaplayın.
Biberler yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirin. Sonra alüminyum folyodan ayırın ve kalan 1/4 bardak kaşar dilimlenmiş peynirini üzerine dökün ve kaşarlar eriyene kadar pişirin.
|