1 çay bardağı kinoa
1,5 bardak su
Yarım demet kale
1 adet kırmızı elma
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz
Kinoaya üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. 20-30 dakika kadar suda bekletin ve sonra süzün.
Süzülen kinoayı Arçelik Ankastre Ocakta tencereye alıp 1,5 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Kinoa soğurken kaleleri yıkayın, Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcıda doğrayın.
Ayrıca elmaları küp küp doğrayın.
Soğuyan kinoların üzerine kale yapraklarını ve ceviz içini ekleyin.
Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Son olarak elma küplerini de koyun.
|